ΔΕΙΠΝΟ ΣΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ

Στις 29 Οκτωβρίου 2013 ο Σύνδεσμος Ελλάδας-Κίνας παρέθεσε επίσημο δείπνο στον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, κύριο Du Qiwen στην Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων. Παρευρέθηκαν ο κ. Πρέσβης με τη σύζυγό του, ανώτερα στελέχη της Κινεζικής Πρεσβείας, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου μας κ. Α. Ποταμιάνος και όλα τα μέλη του Δ.Σ.

Το δείπνο είχε μεγάλη επιτυχία και διεξήχθη σε πολύ φιλικό και εγκάρδιο κλίμα.

Ο κ. Πρέσβης δώρισε στον Σύνδεσμο πολύτιμο πορσελάνινο ανθοδοχείο με παραστάσεις παιωνιών – φυτό που κατέχει από την αρχαιότητα ξεχωριστή θέση στην πολιτιστική παράδοση και της Ελλάδας και της Κίνας, ενώ ο Σύνδεσμος δια του Προέδρου του δώρισε στον κ. Πρέσβη κινέζικο φωτογραφικό λεύκωμα με τα ωραιότερα ελληνικά τοπία.

Ο κ. Πρέσβης στην πρόποσή του υπέρ της σύσφιγξης των σχέσεων της Ελλάδας και της Κίνας, αναφέρθηκε στην ανάγκη οι δύο λαοί με την πλέον μακραίωνη και λαμπρή ιστορία να μεταδώσουν σε όλο τον κόσμο τα διδάγματα του Πολιτισμού τους. Στην αντιφώνησή του, ο Πρόεδρός μας, υπογράμμισε τις άοκνες  προσπάθειες που καταβάλει επί τέσσερεις δεκαετίες ο Σύνδεσμος προς την κατεύθυνση αυτή και υποσχέθηκε όχι μόνο την συνέχιση, αλλά και την ενίσχυση του έργου του Συνδέσμου με δράσεις και σε άλλους  τομείς όπως οι επιχειρήσεις και ο τουρισμός.

Στο τέλος η ωραία βραδιά έκλεισε με τους συνδαιτυμόνες  να ψάλλουν τους εθνικούς ύμνους των δύο χωρών.

Μετά λίγες μέρες, ο κ. Πρέσβης έστειλε θερμή ευχαριστήρια επιστολή προς τον Σύνδεσμο.

Ευχαριστήριο γράμμα Πρέσβη