Invitation Swiss National Day 04.08.2014‏

image002

Το MS Tûranor PlanetSolar, είναι το μεγαλύτερο ηλιακό καταμαράν στον κόσμο που κινείται με αποκλειστικά ηλιακή ενέργεια. Αυτό το εμβληματικό πλοίο του 21ουαιώνα και σύμβολο της τεχνολογίας του μέλλοντος, έρχεται στην Ελλάδα στα πλαίσια της αρχαιολογικής αποστολής TerraSubmersa που θα πραγματοποιηθεί από το Πανεπιστήμιο της Γενεύης σε συνεργασία με την Ελβετική Αρχαιολογική Σχολή στην Ελλάδα, την ελληνική Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων και το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών.

Ελβετοί και Έλληνες αρχαιολόγοι και άλλοι επιστήμονες θα επιβιβαστούν στο MS Tûranor PlanetSolar  για να πραγματοποιήσουν μια κοινή, υποθαλάσσια εξερεύνηση του βυθού του Αργολικού κόλπου, στην περιοχή απέναντι από το σπήλαιο Φράγχθι, η οποία στα προϊστορικά χρόνια βρισκόταν πάνω από την επιφάνεια των υδάτων. Φιλοδοξία του είναι να ανακαλύψουν εκεί ίχνη ανθρώπινης δραστηριότητας. To MS Tûranor PlanetSolar  έτσι ερευνά το παρελθόν, συμμετέχοντας στη μελέτη που θα οδηγήσει ίσως στην αναθεώρηση της ιστορίας των πρώτων πλοίων.

Πριν ξεκινήσει αυτή την συναρπαστική αποστολή το MS Tûranor PlanetSolar θα βρεθεί στον Πειραιά για τον εορτασμό της Εθνικής γιορτής της Ελβετίας.