ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΟΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ 2017

Παρουσία περί των 350 ατόμων, την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017, ο Σύνδεσμός μας γιόρτασε την Ελληνική μαζί με την Κινεζική Πρωτοχρονιά στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ. Το 2017 για τους φίλους μας του Κινέζους είναι το «Έτος του Πετεινού» που συμβολίζει την αξιοπιστία, την υπευθυνότητα και την εργατικότητα.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του η Αυτού Εξοχότητα ο Πρέσβης της Λ. Δ. της Κίνας κύριος Zou Xiaoli, ανώτατα στελέχη της Πρεσβείας, το Διοικητικό Συμβούλιο καθώς και μέλη του Συνδέσμου μας.

Παρευρέθησαν επίσης ο Γ.Γ. του Υπ. Οικονομικών κ. Ηλίας Ξανθάκης ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού, η κα Ελένη Αυλωνίτου βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Π. Κουρουμπλής, ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, εκπρόσωποι κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΚΕ και Ενωση Κεντρώων, ο Δήμαρχος Μαραθώνα κ. Ηλίας Ψινάκης, αξιωματούχοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υψηλόβαθμοι των Ενόπλων Δυνάμεων, σημαίνουσες προσωπικότητες του επιχειρηματικού και εμπορικού κόσμου, κ.ά.

Την έναρξη της εκδήλωσης σηματοδότησε η ομιλία του Προέδρου του Συνδέσμου κ. Ανδρέα Ποταμιάνου και στη συνέχεια η ομιλία του Πρέσβη κ. Zou Xiaoli.

Κατά την διάρκεια του δείπνου παρουσιάστηκε πρόγραμμα το οποίο περιλάμβανε:

  • Την εντυπωσιακή Φιλαρμονική του Πολεμικού Ναυτικού με τους υψίφωνους κα Ευδοκία Μωυσίδου και κ. Σταύρο Σαλαμπασόπουλο
  • Κινεζικούς χορούς από τον Σύλλογο Κινέζων Γυναικών στην Ελλάδα
  • Κινεζικούς χορούς από ομάδα χορευτριών της Πρεσβείας της Κίνας
  • Ποντιακούς χορούς από τον Σύλλογο Ποντίων «Σινώπη»
  • Αθλητές της Πανελλήνιας Ένωσης Wushu- Kung Fu του Master Δ. Αθανασίου οι οποίοι παρουσίασαν τον χορό του Λιονταριού και διάφορες φόρμες Wushu – Kung Fu
  • Επίδειξη πολεμικών τεχνών Kung Fu από τις Σχολές Evangelos Wing Chun Kung Fu Academy και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ασιατικών Πολεμικών Τεχνών Sifu Ευάγγελο Βασιλάκη
  • Κινεζική μουσική παιγμένη με λύρα από τον μαθητή του Συνδέσμου κ. Κωνσταντίνο Στεφανίδη
  • Παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς των Δωδεκανήσων από το τον Χορευτικό Πειραϊκό Σύλλογο και τραγούδια από την κα Ευαγγελία Ξενοπούλου που τίμησε το ακριτικό Καστελόριζο.

Τηρώντας την παράδοση που έχει καθιερώσει, ο Πρόεδρος κ. Ποταμιάνος έφερε στην εκδήλωση το τιμώμενο ζώο: 6 ωραίοι κόκορες έκαναν την εμφάνισή τους στο μέσον της πίστας και μετά από μικρή αναστάτωση, κακαρίσματα, γέλια και φωτογραφίσεις, οδηγήθηκαν πάλι στο κλουβί τους.

Στο τέλος, τα μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου έκοψαν την βασιλόπιτα.

Την εκδήλωση κάλυψαν ο τηλεοπτικός σταθμός SKAI καθώς και ένα κινεζικό κανάλι.

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς μας, που βοήθησαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης καθώς και όσους, μέλη Δ.Σ., ιδιώτες και εταιρείες, προσέφεραν δώρα για την λαχειοφόρο αγορά μας.