ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ

Η κηδεία του Προέδρου μας Ανδρέα Ποταμιάνου τελέστηκε την Τετάρτη 4 Αυγούστου από το Α’ Νεκροταφείο Αθηνών και παραβρέθηκε πλήθος κόσμου, τηρουμένων των κανόνων υγειονομικής προφύλαξης κατά της πανδημίας.

Μετά την εξόδιο ακολουθία, εκφωνήθηκαν πολλοί επικήδειοι, από όλες τις επάλξεις τις οποίες είχε επάξια εκπροσωπήσει και διαφεντέψει ο Ανδρέας Ποταμιάνος: την Τουριστική Ναυτιλία, τον επιχειρηματικό κόσμο, τον Κυπριακό Αγώνα, τον Ερυθρό Σταυρό, κλπ., καθώς και από το οικογενειακό του περιβάλλον.

Τον Σύνδεσμο εκπροσώπησαν νυν και πρώην μέλη του ΔΣ και ο κ. Σπ. Ματιάτος εκφώνησε τον επικήδειο χαιρετισμό.

Οι ομιλίες κατέδειξαν την πολυσύνθετη δράση καθώς και την πληθωρική, πολυεπίπεδη προσωπικότητα του εκλιπόντος: ήταν άνθρωπος χαρισματικός, πρωτοπόρος οραματιστής, εξαιρετικά εργατικός, ευφυής σε βαθμό να χαρακτηρίζεται «πολυμήχανος», με άκαμπτη υπομονή και επιμονή, με υψηλές ανθρώπινες αξίες και ιδανικά τα οποία απαρέγκλιτα υπηρέτησε δια βίου, φλογερός Έλληνας και στοργικός οικογενειάρχης.

Εκ μέρους του Συνδέσμου Φιλίας του Κινεζικού Λαού με Ξένες Χώρες (CPAFFC), η Κινεζική Πρεσβεία επέδωσε στον Σύνδεσμο συλλυπητήριο επιστολή στην οποία τιμάται η μεγάλη, 30ετής και πλέον ανεκτίμητη προσφορά του Α. Ποταμιάνου στην προώθηση της φιλίας μεταξύ ελληνικού και κινεζικού λαού, για την οποία δικαίως του απενεμήθη από τον CPAFFC ο τιμητικός τίτλος του «Απεσταλμένου για την Φιλία των Λαών».

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ CPAFFC

Επικήδειος Α.Ποταμιάνου από Σπ.Ματιάτο