ΕΚΘΕΣΗ ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Από το Μουσείου Ηρακλειδών (www.herakleidonart.gr) λάβαμε μία επιστολή στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρονται:

Το Μουσείο Ηρακλειδών στο πλαίσιο της έκθεσης Αρχαίας Κινεζικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (από 23 Σεπτεμβρίου 2017 έως 15 Ιουλίου 2018) προσφέρει σε όλα τα μέλη του Συνδέσμου Ελλάδας – Κίνας, με την επίδειξη της κάρτας μέλους (ενεργής για το έτος 2018) τα εξής:

1: μειωμένο εισιτήριο εισόδου 5 ευρώ στην έκθεση, για όλες ανεξαιρέτως τις ημέρες λειτουργίας του Μουσείου συμπεριλαμβανομένων των διαδραστικών επιδείξεων και θεματικών ξεναγήσεων που ανακοινώνει το Μουσείο όπως :

·         Το Σάββατο 3 Μαρτίου, η εκλεκτή μας καλεσμένη, καθηγήτρια ιστορίας κ. Jing Ling θα μας μιλήσει για τον κινέζικο πολιτισμό μέσα από τη γραφή του σε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον μάθημα κινέζικης καλλιγραφίας ιδεογραμμάτων.

·         Στις 18 Μαρτίου, ημέρα Κυριακή, η Αλεξάνδρα Μπίσα θα μας ξεναγήσει στον υπέροχο, πολύχρωμο και γεμάτο έμπνευση κόσμο της υφαντουργίας και των υφασμάτων, κάνοντας μια προσπάθεια να διαβάσει τις γραμμές που σχηματίζουν τα νήματα από την Αρχαία Ελλάδα ως την Αρχαία Κίνα!

  • Μην ξεχνάτε ότι και για τον μήνα Μάρτιο, καθημερινά και το Σαββατοκύριακο, από τις 10 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα και τις Πέμπτες ως τις 8 το βράδυ, και τα δυο κτίριά μας είναι ανοιχτά και σας περιμένουν να επισκεφθείτε την μοναδική και άκρως ενδιαφέρουσα έκθεση της Αρχαίας Κινεζικής Τεχνολογίας.
  • Καθημερινά επίσης, εκτός Δευτέρας και Τρίτης, λειτουργούν και τα διαδραστικά μας, η κατασκευή χαρτιού και οι εκτυπώσεις με τις παραδοσιακές κινεζικές μεθόδους.

2: συμμετοχή στο εργαστήριο ζωγραφικής με 45 ευρώ για τον κύκλο 3 μαθημάτων ζωγραφικής:

  • Στις 10 Μαρτίου, ημέρα Σάββατο, ξεκινά ο κύκλος τριών μαθημάτων γνωριμίας και εισαγωγής στην κινέζικη ζωγραφική τοπίου με εισηγήτρια την εικαστικό κ. Λουκία Κωνσταντίνου. Το σεμινάριο, συνολικής διάρκειας εννέα ωρών, θα συνεχιστεί στις 17 και θα ολοκληρωθεί στις 24 Μαρτίου.