ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 67ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 67ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΙΔΡΥΣΗΣ

ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ

ΚΑΙ

ΤΗΣ 10ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΚΙΝΑΣ-ΕΛΛΑΔΟΣ

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Κινεζικής Πρεσβείας στην Αθήνα στις 27 Σεπτεμβρίου 2016 στην Αίθουσα Τελετών του Ζαππείου Μεγάρου. Παράλληλα στον περιστύλιο χώρο έγινε έκθεση φωτογραφίας με στιγμιότυπα σημαντικών γεγονότων, που αφορούσαν την επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

Παρευρέθησαν βουλευτές, εκπρόσωποι φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης, πρεσβειών, πνευματικών ιδρυμάτων, οργανισμών και πλήθος κόσμου. Η εκδήλωση σημείωσε μεγάλη επιτυχία.

Ο πρέσβης της Λ.Δ της Κίνας κ. ZouXiaoliστην ομιλία του είπε μεταξύ των άλλων τα εξής: « Είμαστε βέβαιοι για καλύτερες προοπτικές, ώστε τα επόμενα δέκα χρόνια να επιτύχουμε μεγαλύτερη απόδοση και καρποφορία των προσπαθειών μας. Έτσι να επιφέρουμε την αναγέννηση και ανάπτυξη σ’όλους τους τομείς δραστηριοτήτων των δύο χωρών μας. Και αυτό θα είναι για το δικό μας καλό, καθώς και ολόκληρης της ανθρωπότητας».

Στην συνέχεια είπε: «Επιδιώκουμε την καθιέρωση του θεσμού των «Αμφικτυονιών» με σκοπό την προώθηση, προβολή και διάδοση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, με την πραγματοποίηση εκδηλώσεων, μέσω καθιερωμένων προτύπων, σε συνεργασία και με διεθνείς οργανισμούς, καθώς παράλληλα να επιδιώξουμε την ανάπτυξη επενδύσεων και υποδομών σε δήμους, κυρίως που διαθέτουν επισκέψιμους αρχαιολογικούς χώρους.

Το πρώτο ιδρυτικό φόρουμ «Αμφικτυονιών» θα γίνει το Νοέμβριο στην Ελλάδα και το επόμενο έτος στην Κίνα».

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν στις 28/9 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με την παρουσίαση μουσικού προγράμματος της Κινεζικής Όπερας και την Συμφωνικής Ορχήστρας Θεατρικού Χοροδράματος της Κίνας, που μάγεψε το πλήθος με τις υπέροχες παραδοσιακές κινεζικές μελωδίες.