NEWS

· ICS-International Shipping Conference

· Artistic Endeavors – By Beijing Review

· Forum – Διάλογος πολιτισμών

·
«Ένας εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ Πολιτισμών»

Συνάντηση στην Αθήνα και Ολυμπία

7-11 Αυγούστου 2013

Πρόγραμμα

·

Αναβολή επ’ αόριστον των εκπομπών στην Κινεζική και Ελληνική γλώσσα μέσω της φωνής της Ελλάδας.

Οι προγραμματισμένες διαπραγματεύσεις με την Ελληνική ραδιοφωνία για εκπομπές στην Κινεζική και Ελληνική γλώσσα μέσω της φωνής της Ελλάδας εν συνεργασία με τον επίσημο σύνδεσμό μας Ελλάς Κίνα, έτος ιδρύσεως 1956, ανεβλήθησαν επ’ αόριστον, εν συνεχεία της κυβερνητικής αποφάσεως να διακοπούν οι Ραδιοφωνικές εκπομπές της Ελλάδος.

Ελπίζουμε στο μέλλον να επανέλθει η φωνή της Ελλάδος δια να μπορέσουν, Ελληνικά προγράμματα στην Ελληνική και Κινεζική, να εκπέμπονται σ’ ένα λαό ενάμισι δισεκατομμυρίου, με τον οποίον η Ελλάς έχει κοινές πολιτιστικές ρίζες από την αρχαιότητα και σήμερα συνεργάζεται στενά, εκτός από τον τομέα της Ναυτιλίας και σε άλλους οικονομικούς και πολιτιστικούς τομείς.

· Creating Global Cohesion – Leaders in business and politics gather for worldwide conference (by Kerry Brown)

· National Style – First lady Peng Liyuan causes diplomatic fashion sensation (by Bai Shi)

· Overseas Chinese Teacher Training Program

· Business Market Watch – by Beijing review 2013

· Deyang Style Dazzles – by Beijing review 2013

· A CONSTRUCTIVE DIALOGUE BETWEEN CULTURES – MEETING IN ATHENS & OLYMPIA 7 – 11 August 2013

· Special 3 Island Cruises

One Day Cruise for Chinese visitors..

Fun Sun Culture in one.

For more information please contact: Hydraiki Phone: +30.210.3230100 Fax: +30.210.3230108

Five Continent Cruises INC. Phone +30 210 4291000 & +30 210 4559900 Fax +30 210 4291332 Email: rcharalampous@fivecontinentcruises.gr

· Get Familiar with China

· Get Familiar with China

·

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί Σπουδαστές,

Σας ενημερώνουμε ότι τα αποτελέσματα των εξετάσεων HSK της 11ης Μαίου 2013 αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα www.chinesetesting.cn

Συγχαρητήρια σε όλους για την προσπάθεια.

Είμεθα κοντά σας για κάθε πληροφορία ή περαιτέρω βοήθεια που θα μπορούσε να σας παρέχει ο Σύνδεσμος.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Σύνδεσμος Ελλάδας Κίνας

· An article which applies world wide from Aba Journal lawyers magazine June 2013

·

Εκπαιδευτικά ταξίδια γυρίζοντας με πλοίο τον πλανήτη

Εκπαιδευτικές Κρουαζιέρες με το πλοίο EXPLORER σε όσους είναι διατεθειμένοι να παρακολουθήσουν στα αγγλικά, μαθήματα Νομικής, Οικονομίας, Φιλολογίας και Ιστορίας, καθώς επίσης και βασικά στοιχεία Ιατρικής. Τα Αμερικανικά, Αγγλικά και άλλα Πανεπιστήμια αναγνωρίζουν την περίοδο διδασκαλίας επί του πλοίου.

Διάρκεια ταξιδιού 6 μήνες

Το πλοίο θα επισκεφθεί την Κίνα 6 & 7 Φεβρουαρίου 2014

Συνεργασία στην Κίνα με το Πανεπιστήμιο Fudan University

Για οποιαδήποτε πληροφορία θελήσετε παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Κυρία Ρούλα Χαραλάμπους στα τηλέφωνα 210-4291000 & 210-4559900 & fax.210-4291332 EMAIL: rcharalampous@fivecontinentcruises.gr

· Obama Approaches Chinese Cybersecurity Issue With Carrot, Not Stick (by Time Swampland)

· ΕΛΛΑΔΑ-ΕΥΡΩΠΗ-ΚΙΝΑ Μια Δυναμική συνεργασία Αναπτύσεται

·

Global Marine Trends 2030 sponsored by QinetiQ, Lloyd’s Register & University of Strathclyde Glasgow

· Bulk Carrier Ownership

· Containership Ownership

· LNG Carrier Ownership

· Major Fleet Ownership

· Tanker Ownership

· New Council

·

The Launch of Universal Credit Rating Group & the Forum on International Credit Rating System Reform.

” The Launch of Universal Credit Rating Group & the Forum on International Credit Rating System Reform” will be held by UCRG at the Ritz-Carlton Hong Kong on June 25, 2013, 13:30h. We sincerely invite you to participate in this Forum to explore the theory and practice of international credit rating system reform. We are very much appreciative to you for your attention and participation and looking forward to your company. We would really appreciate it if you could kindly reply to us by fax or email before May 31, 2013.

· Adjusting Population Policy

· Money supply and Inflation

· More Flexible Taxation Policy

·

Το Ελληνοκινεζικό Επιμελητήριο και η Περιφέρεια Κρήτης συνδιοργάνωσαν το συνέδριο με θέμα: «Crete meets China».

Ως ομιλητές παραυρέθηκαν η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Πρέσβης της Λ.Δ. της Κίνας κ. Du Qiwen, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Νότης Μηταράκης, ο εμπορικός και οικονομικός Σύμβουλος της Πρεσβείας της Λ.Δ. της Κίνας κ. Sun Liwei, o Πρόεδρος του INVEST in GREECEκ. Άρις Συγγρός, ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλάδας – Κίνας κ. Ανδρέας Ποταμιάνος, ο υπεύθυνος του τμήματος Κίνας του ΕΒΕΑ κ. Μιχάλης Κανδαράκης, ο πρόεδρος του Ομίλου για την Unesco Νομού Πειραιά και Νήσων κ. Ιωάννης Μαρωνίτης, η Ceo της Skysolar Group κα Ronghui Zhang κ.ά.

· Ομιλία του κ. Ανδρέα Ποταμιάνου

· Mr. Andreas Potamianos Speech in Chinese

· Brief Introduction of Invest in Greece Tour 2013

· Cyclades-Santorini

· Confidence Boost

· Beijing New Airport

· FDI Rebound

· Tianjin-China

· Housing Price Sourge

· Change Of The Growth Model

· Making The Excellence

· China National Electronics IMP. & EXP. Shanoong CO.

·

Εντυπώσεις ή άρθρα από πρόσωπα που έχουν επισκεφθεί την Κίνα

Δημοσιογραφικός Οργανισμός της Κίνας ενδιαφέρεται να του αποστέλλονται εντυπώσεις ή άρθρα από πρόσωπα που έχουν επισκεφθεί την Κίνα. Οι εντυπώσεις ή τα άρθρα δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν τις 650 με 1000 λέξεις. Βεβαίως είναι στην απόλυτη διάκριση των δημογραφικών οργανισμών να τα δημοσιεύσουν ή όχι. Όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να αποστέλλουν τη γνώμη τους στο Σύνδεσμό μας να τα διαβιβάζουμε αναλόγως.

·

Ο Σύνδεσμός μας υποστηρίζει εκδήλωση που οργανώνεται στο Στάδιο Taekwondo 27 Μαίου σχετικά με οικονομική συνεργασία Κρήτης και Κίνας.

·

«Γιορτή των Πολιτισμών» Σάββατο, 25 Μαίου 2013

Ο Σύνδεσμος Ελλάδας-Κίνας θα συμμετάσχει με δικό του περίπτερο, στην εκδήλωση “Γιορτή των Πολιτισμών” που, όπως κάθε χρόνο, διοργανώνει το Κολλέγιο “Μπάϋρον”, το Σάββατο, 25 Μαϊου 2013, στις 19:00. (Φιλολάου 7, Γέρακας, τηλ: 210-6047722)

Η εκδήλωση περιλαμβάνει πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από εικοσιπέντε χώρες, παρέλαση, κλπ και προσφέρονται και εδέσματα από όλες τις χώρες που συμμετέχουν.

· Δείτε την σχετική ανακοίνωση

·

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 17 ΜΑΪΟΥ 2013

Ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου ο κ. Κωνσταντίνος Κουσκούκης επικοινώνησε με τον Πρόεδρο κ. Ανδρέα Ποταμιάνο και τον ενημέρωσε ότι οι συνομιλίες με την Κινεζική πλευρά συνεχίζονται σε πολύ θετική ατμόσφαιρα.

Από Κινεζικής πλευράς υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον στο Ναυτιλιακό τομέα. Επίσης οι Κινέζοι ενδιαφέρονται σε επενδύσεις που θα βοηθήσουν την Κίνα στο διακομιστικό εμπόριο μέσω Ελλάδος προς Ευρώπη και σε επενδύσεις στον Τουριστικό Τομέα και σε περαιτέρω ανάπτυξη Πολιτισμικών Προγραμμάτων και στην Εκπαίδευση νέων στην Κινεζική γλώσσα.

Απόψε αναχωρούν με τον Πρωθυπουργό για Σαγκάη. Ο Αντιπρόεδρος επικοινώνησε και με την Αντιπρόεδρο Κυρία Αμαλία Ματιάτου.

·

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 15 ΜΑΪΟΥ 2013

Στις 15 Μαΐου πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Προέδρου του Συνδέσμου Ελλάδας Κίνας κ. Α. Ποταμιάνου και του Αντιπροέδρου επί των Διεθνών σχέσεων κ. Κ. Κόντου με εξέχοντα μέλη του δημοσιογραφικού κόσμου της Κίνας.

Αντικείμενο συζήτησης,αποτέλεσε η φετινή αύξηση του εισερχόμενου Τουρισμού αλλά και η ευρύτερη ανάπτυξη του. Σύμφωνα με δηλώσεις του αρχηγού της αποστολής των Κινέζων δημοσιογράφων, θα αυξηθεί ο αριθμός των επισκεπτών στις 500.000 με αμοιβαία προσπάθεια. Τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν συναντήσεις της Κινεζικής αποστολής με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ε Μεϊμαράκη και στην συνέχεια με την Υπουργό Τουρισμού κα. Ο Κεφαλλογιάννη όπως και θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη σε Σαντορίνη και Μήλο.

Την αποστολή του Πρωθυπουργού για τα επιχειρηματικά φόρουμ στην Κίνα, συνοδεύει εκπρόσωπος του συνδέσμου Ελλάδας Κίνας, ο Αντιπρόεδρος κ. Κ. Κουσκούκης με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων που θα δώσουν ώθηση στην ελληνική οικονομία αλλά και την ευρύτερη τόνωση των επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και του Τουρίσμου.

· Λίστα δημοσιογράφων πανκινεζικής ένωσης

·

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ HSK ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ο Σύνδεσμος Ελλάδας-Κίνας, που είναι εξουσιοδοτημένος από το Hanban University για την διενέργεια εξετάσεων επάρκειας στην Κινεζική Γλώσσα, είναι στην ευχάριστη θέση να αναγγείλει ότι διοργανώνει για πρώτη φορά επίσημες εξετάσεις Κινεζικής Γλώσσας HSK, (σε όλα τα επίπεδα), στην Θεσσαλονίκη, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι μαθητές Κινεζικής γλώσσας της Βορείου Ελλάδας.

Πληροφορίες στον Σύνδεσμο Ελλάδας-Κίνας

Νίκης 25 (3ος όροφος) – Σύνταγμα 10557 Αθήνα Τηλ.: 210-3646260 e-mail: greecechina@gmail.com

·

Πληροφορίες για τις εξετάσεις HSK (11-5-13) και YCT (25-5-13) που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ελλάδας-Κίνας σας παρέχονται παρακάτω:

·

YCT:

Oι εξετάσεις για το YCT σε όλα (τα τέσσερα) επίπεδα, θα διεξαχθούν το Σάββατο, 25 Μαϊου 2013. Κατάθεση δικαιολογητικών στο γραφείο μας, από τις 15 Μαρτίου μέχρι την Πέμπτη 18 Απριλίου 2013.

·

HSK:

Οι εξετάσεις HSK, σε όλα τα επίπεδα, θα διεξαχθούν το Σάββατο, 11 Μαϊου 2013. Θα γνωρίζουμε λεπτομέρειες για τον τόπο και τις ώρες περί τα τέλη Απριλίου.

Για οποιαδήποτε συμπληρωματική πληροφορία, τηλεφωνήστε στο γραφείο μας, καθημερινές, από 12:00 – 17:00, στο τηλέφωνο 210-3646260.

·

Με μεγάλη επιτυχία, παρουσία πλέον των 380 ατόμων, στέφθηκε ο κοινός εορτασμός της Ελληνικής με την Κινεζική Πρωτοχρονιά, που οργάνωσε ο Σύνδεσμος Ελλάδας-Κίνας το Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2013 στο ξενοδοχείο “ΤΙΤΑΝΙΑ”.

Η βραδιά άνοιξε με ομιλίες του Προέδρου του Συνδέσμου μας, κου Α. Ποταμιάνου και της Αυτού Εξοχότητας του Πρέσβη της Λ. Δ. της Κίνας κου Du Qiwen, του οποίου η προσηνής και ζεστή προσωπικότητα δημιούργησε ευχάριστη ατμόσφαιρα.

Ακολούθησε δείπνο κατά την διάρκεια του οποίου Ελληνικά και Κινεζικά συγκροτήματα χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς. Θαυμασμό προκάλεσε το χορευτικό της Πρεσβείας, με επικεφαλής την γλυκύτατη Πρέσβειρα κα Yang Guohua, η οποία εντυπωσίασε με το κέφι της και την ικανότητά της στους Ελληνικούς χορούς.

Ιδιαίτερο τόνο έδωσε η πρωτοβουλία του Προέδρου του Συνδέσμου μας, κου Α. Ποταμιάνου, να εορτάσει το Κινέζικο έτος του φιδιού παρουσιάζοντας έναν ζωντανό πύθωνα 3,5 μέτρων, με τον οποίον φωτογραφήθηκαν οι Πρέσβεις και πολλοί εκ των παρισταμένων.

Ακολούθησε επίδειξη κουνγκ-φου, λαχειοφόρος αγορά, η κοπή της πίτας και η βραδιά έκλεισε με ευρωπαϊκούς χορούς.

·

Ο Σύνδεσμος Ελλάδας-Κίνας θα εορτάσει, όπως κάθε χρόνο, την Κινεζική με την Ελληνική Πρωτοχρονιά, το Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2013, στις 20:00, στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ. Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κος Α. Ποταμιάνος και μετά θα παραθέσει χαιρετισμό και σύντομο λόγο η Αυτού Εξοχότης Ο Πρέσβης της Λαϊκής Κίνας στην Ελλάδα, κος Du Qiwen.

Επίσημοι προσκεκλημένοι του Συνδέσμου είναι σημαίνοντα πρόσωπα από τον χώρο της πολιτικής και του δημοσίου βίου της χώρας μας.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει καθιστό δείπνο, Ελληνικό και Κινεζικό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, επίδειξη Κουνγκ-Φου, λαχειοφόρο αγορά με πλούσια δώρα, κοπή της πίττας και χορευτική μουσική.

Παρακαλούμε, επειδή οι θέσεις είναι περιορισμένες, να επικοινωνήσετε με το γραφείο μας έως και την Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου για κρατήσεις και παραλαβή των προσκλήσεών σας.

·

Το νέο τμήμα εκμάθησης Κινεζικών σε αρχάριους, ξεκινά το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013! Τελευταίες εγγραφές μέχρι και την Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου.

·

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλάδας-Κίνας κος Αν. Ποταμιάνος, η Α’ Αντιπρόεδρος κα Αμ. Ματιάτου και το Διοικητικό Συμβούλιο, εύχονται σε όλους Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος, με υγεία, αγάπη, ελπίδα, ευτυχία, προσωπική και επαγγελματική επιτυχία!

Το γραφείο θα επαναλειτουργήσει την Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου 2013. Παρακαλούμε, για ό,τι θελήσετε ενδιάμεσα, να στείλετε e-mail στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση.

·

Με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία έγινε την περασμένη Κυριακή στα γραφεία του Συνδέσμου η εκδήλωση καλλιγραφίας υπό την κα Τζιν-Γιαν Χι και με συμμετοχή 40 ατόμων. (Λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε στις “ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ”). Έτσι, ο Σύνδεσμος Ελλάδας-Κίνας αποφάσισε να δημιουργήσει ένα πιλοτικό τμήμα καλλιγραφίας (max 10 ατόμων) κάθε Κυριακή, 12:00-13:30, ώστε οι συμμετέχοντες να μυηθούν στην τεχνική της καλλιγραφίας, που θεωρείται από τις υψηλότερες μορφές τέχνης και συνδυάζει την γραφή με την ζωγραφική, την μουσική αλλά και τις πολεμικές τέχνες της Κίνας. Όσοι ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε σ’ αυτό, ή και για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε να τηλεφωνήσετε στην γραμματεία ή να στείλετε e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Συνδέσμου, greecechina@gmail.com, έως και τις 11 Ιανουαρίου 2013.

·

Νέο τμήμα αρχαρίων, κάθε Σάββατο, 10:00-13:00, θα ξεκινήσει στα μέσα Ιανουαρίου 2013.. ‘Οσοι ενδιαφέρεστε παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με την γραμματεία του Συνδέσμου, καθημερινές, από 11:00 – 17:00, έως και τις 21 Δεκεμβρίου 2012.

·

Σας ενημερώνουμε ότι την Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2012, στις 11:00, ο Σύνδεσμος Ελλάδας-Κίνας οργανώνει εκδήλωση που αφορά στην φιλοσοφία και επίδειξη της τεχνικής της Κινεζικής καλλιγραφίας από την καλλιτέχνιδα κα Junyan He.

Η τέχνη της καλλιγραφίας θεωρείται σημαντικός παράγοντας του Κινεζικού πολιτισμού σ’ όλη την ιστορική του πορεία, και μιά από τις υψηλότερες μορφές τέχνης. Τα γραπτά των φιλοσόφων, στην αρχαία Κίνα, δεν γινόντουσαν αποδεκτά αν δεν ήταν καλλιγραφημένα! Ένα από τα μοναδικά χαρακτηριστικά της κινεζικής καλλιγραφίας είναι ότι το φραστικό με το απεικονιστικό στοιχείο έρχονται σε σύζευξη και ενότητα…. (περισσότερα στην εκδήλωση).

Η είσοδος είναι ελεύθερη, επειδή όμως οι θέσεις είναι περιορισμένες, παρακαλούμε να δηλώσετε την συμμετοχή σας τηλεφωνικά ή με e-mail στην γραμματεία του Συνδέσμου, έως την Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου. Οι 30 θέσεις θα καλυφθούν με σειρά προτεραιότητας βάση της δήλωσης συμμετοχής. Μετά την εκδήλωση, και αναλόγως της ζήτησης, θα δημιουργήσουμε τμήμα καλλιγραφίας, τις Κυριακές, από 12:00 – 13:30. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με την γραμματεία του Συνδέσμου.

·

Οι ημερομηνίες των εξετάσεων HSK (όλα τα επίπεδα) για το 2013 είναι: Σάββατο 11 Μαϊου 2013 και Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013. Οι εξετάσεις YCT για το έτος 2013 θα διεξαχθούν το Σάββατο, 25 Μαϊου 2013. Λεπτομέρειες (τόπος και ώρα διεξαγωγής των εξετάσεων, δικαιολογητικά, κλπ) θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα μας στις αρχές Μαρτίου 2013.

·

Αγαπητοί φίλοι του Συνδέσμου, σας ενημερώνουμε ότι η Πρεσβεία της Κίνας στην Ελλάδα, όπως κάθε χρόνο, και ο Δήμος Αθηναίων διοργανώνουν Φιλανθρωπικό Χριστουγεννιάτικο Παζάρι την Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου, από τις 10:00 έως τις 18:00, στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων. (Βασ. Σοφίας – Πάρκο Ελευθερίας). ‘Ολα τα έσοδα θα διατεθούν στο Κέντρο Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων.

Εμείς, ο Σύνδεσμος Ελλάδας-Κίνας, εκτιμούμε και ευχαριστούμε θερμά την Πρεσβεία της Κίνας για την ευαισθησία και την αγάπη που δείχνει στον Ελληνικό λαό τις κρίσιμες αυτές εποχές και στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις προσπάθειές της.

Σας περιμένουμε όλους για να βοηθήσουμε τον ευγενή φιλανθρωπικό σκοπό της Πρεσβείας της Κίνας και να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στους συναθρώπους μας που πλήττονται.

·

Mε μεγάλη επιτυχία έγιναν την Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012, τα εγκαίνια της ποιητικής – καλλιγραφικής έκθεσης της κας Junyan He στον εκθεσιακό χώρο “METApolis” υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Ελλάδας – Κίνας. Λεπτομέρεις μπορείτε να διαβάσετε στις “Δραστηριότητες”.

·

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων HSK της 20ης Οκτωβρίου αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα: www.chinesetesting.cn. Συγχαρητήρια στους επιτυχόντες μαθητές!!

·

Έχουμε την τιμή και την ευχαρίστηση να προσκαλέσουμε όλα τα μέλη και τους φίλους του Συνδέσμου Ελλάδας-Κίνας, στα εγκαίνια της ποιητικής/καλλιγραφικής έκθεσης “‘Υμνος στην Ελλάδα” της κας Junyan He, την Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012, στις 20:00, στον εκθεσιακό χώρο “METAPOLIS”. (Αιόλου 48-50 – Αθήνα, τηλ: 210-3253550).

Η κα Junyan He, είναι Κινέζα δικηγόρος, αλλά η μεγάλη αγάπη της για την Ελλάδα της άλλαξε την ζωή. Το επακόλουθο ήταν να ξαναβρεί τον εαυτό της ως μιά αληθινή ποιήτρια, που δεν κάνει τίποτε άλλο από το να εξυμνεί τον έρωτα, το κάλλος και την αθανασία.

Στα εγκαίνια αυτής της εκδήλωσης, που τελεί υπό την αιγίδα μας, θα παρευρεθεί εκ μέρους της Κινεζικής Πρεσβείας η Μορφωτική Ακόλουθος κα Chen Xiao. Μεταξύ άλλων, η ποιήτρια θα απαγγείλει ποιήματά της στα Κινέζικα και μαθήτρια του Συνδέσμου μας στα Ελληνικά.

Η έκθεση θα διαρκέσει από 22 Νοεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου και οι ώρες λειτουργίας είναι για τις καθημερινές (εκτός Δευτέρας που είναι κλειστά) από 18:00 – 21:00, το Σάββατο 12:00 – 21:00 και την Κυριακή 12:00 – 18:00. Είσοδος ελευθέρα.

·

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλάδας-Κίνας, κος Αν. Ποταμιάνος και η Μορφωτική Ακόλουθος της Κινεζικής Πρεσβείας, κα Chen Xiao απένειμαν, σε μιά σεμνή τελετή, τα διπλώματα των επιτυχόντων μαθητών των εξετάσεων HSK & YCT του περασμένου Μαϊου, την Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου, στο Α’ Αμφιθέατρο του Οικονομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής. Παρά την καθυστέρηση που υπήρξε λόγω της απεργίας των μμμ, η ατμόσφαιρα ήταν ζεστή και φιλική, και όλοι οι παρευρεθέντες μαθητές φωτογραφήθηκαν με την Μορφωτική Ακόλουθο, τον Πρόεδρο του Συνδέσμου και την Α’ Αντιπρόεδρο κα Αμ. Ματιάτου.

Παρακαλούνται όσοι επιτυχόντες δεν παρευρέθησαν στην τελετή να επικοινωνήσουν με το γραφείο του Συνδέσμου, καθημερινές, από 13:00 έως 16:00, για την παραλαβή των πτυχίων τους.

·

Το Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2012, διεξήχθησαν από τον Σύνδεσμό μας οι ‘Ενατες Πανελλήνιες Εξετάσεις HSK σε όλα τα επίπεδα, με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή 180 περίπου μαθητών. Στις εξετάσεις παρευρέθησαν ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, κος Αν. Ποταμιάνος, η Α’ Αντιπρόεδρος κα Αμ. Ματιάτου, και οι κ.κ. Αν. Αγιανδρίτης, Αν. Τρουμπούκη και Μ. Σαμουελιάν, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και, εκ μέρους της Πρεσβείας της Κίνας, η Μορφωτική Ακόλουθος, κα Chen Xiao.

Τον εναρκτήριο λόγο εκφώνησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλάδος-Κίνας, κος Αν. Ποταμιάνος, ο οποίος συνεχάρη θερμά τους διαγωνιζόμενους διότι επέλεξαν να μάθουν την Κινεζική γλώσσα, που είναι μεγάλο εφόδιο για την περαιτέρω επαγγελματική τους εξέλιξη, και τους ευχήθηκε κάθε επιτυχία. Η Μορφωτική Ακόλουθος κα Chen Xiao πήρε τον λόγο στην συνέχεια, και, μεταξύ άλλων, εξήρε τους δεσμούς των δύο χωρών μας, και την σημασία της εκμάθησης της Κινεζικής γλώσσας.

Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα: www.chinesetesting.cn, στα τέλη Νοεμβρίου. Καλά αποτελέσματα σε όλους!!.

·

Οι ‘Ενατες Πανελλήνιες Εξετάσεις HSK, που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ελλάδας-Κίνας, θα διεξαχθούν το Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2012, στην Νομική Σχολή Αθηνών, στο Οικονομικό τμήμα (με είσοδο από τον πεζόδρομο της οδού Μασσαλίας). Η ώρα προσέλευσης για τα επίπεδα 1, 3 και 5 είναι 09:00, και για τα επίπεδα 2, 4 και 6 είναι στις 13:00. Ο Σύνδεσμος Ελλάδας-Κίνας εύχεται σε όλους τους διαγωνιζόμενους καλή επιτυχία.

·

ΕΠΕΙΓΟΝ: Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι δόθηκε παράταση έως τις 24 Σεπτεμβρίου 2012 για την υποβολή των δικαιολογητικών για τις εξετάσεις HSK του Οκτωβρίου 2012.

·

Ο Σύνδεσμος Ελλάδας-Κίνας σας εύχεται καλό φθινόπωρο.

Σας ενημερώνουμε ότι άρχισαν οι εγγραφές για τα σεμινάρια Κινεζικής γλώσσας. Τα μαθήματα ξεκινούν αρχές Οκτωβρίου και τελειώνουν τέλη Μαϊου. Υπάρχουν τμήματα από αρχαρίους έως και το πέμπτο επίπεδο. Επίσης θα λειτουργήσει παιδικό τμήμα, για ηλικίες από 9 έως 11 ετών, Σάββατο, 11:00-13.00.

ΕΠΕΙΓΟΝ: Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων για τις εξετάσεις HSK (σε όλα τα επίπεδα) που θα διεξαχθούν στις 20 Οκτωβρίου 2012, είναι από σήμερα, Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου έως και την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012.

·

Σας ενημερώνουμε ότι οι επόμενες εξετάσεις HSK, σε όλα τα επίπεδα, θα διεξαχθούν το Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2012. Θα γνωρίζουμε λεπτομέρειες για τον τόπο και τις ώρες περί τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Για οποιαδήποτε συμπληρωματική πληροφορία, τηλεφωνήστε στο γραφείο μας, καθημερινές, από 11:00 – 18:00, στο τηλέφωνο 210-3646260. Το γραφείο θα είναι ανοικτό έως την Πέμπτη, 26 Ιουλίου, και μετά από την Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου.

Ο Σύνδεσμος Ελλάδας-Κίνας σας εύχεται καλό καλοκαίρι!

·

Τα αποτελέσματα του YCT 1 και YCT 2 έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.chinesetesting.cn. Ο Σύνδεσμος Ελλάδας-Κίνας συγχαίρει όλα τα παιδιά για την επιτυχία τους!!

·

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων HSK του Μαϊου 2012 έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο, στην ιστοσελίδα: www.chinesetesting.cn.

Ο Σύνδεσμος Ελλάδας-Κίνας συγχαίρει όλους του επιτυχόντες μαθητές και ιδιαιτέρως την μαθήτρια του Συνδέσμου δίδα Φλώρα Ασημακοπούλου και τον κο Παρασκευά Καπόνη για την σημαντική τους επιτυχία στο πέμπτο επίπεδο!

·

Ο Σύνδεσμος Ελλάδας-Κίνας ανακοινώνει ότι θα λειτουργήσουν καλοκαιρινά σεμινάρια Κινεζικής γλώσσας για αρχαρίους και προχωρημένους, κατόπιν ζήτησης, από 10-15 Ιουνίου έως τέλη Ιουλίου. Πληροφορίες καθημερινά, από 11:00 – 18:00 στα τηλέφωνα του Συνδέσμου.

·

Οι εξετάσεις HSK του Σαββάτου, 19 Μαϊου, θα διεξαχθούν στην Νομική Σχολή, στο Οικονομικό τμήμα (με είσοδο από τον πεζόδρομο της Μασσαλίας) ως εξής:

‘Ωρα προσέλευσης για 1ο 3ο και 5ο επίπεδο: 08:30.

‘Ωρα προσέλευσης για το 2ο και 4ο επίπεδο: 13:00.

Οι εξεταζόμενοι πρέπει να έχουν μαζί τους ταυτότητα ή διαβατήριο ή ταυτοπροσωπία, δύο μολύβια, γόμα και ξύστρα.

·

Ο Σύνδεσμος Ελλάδας-Κίνας σας ανακοινώνει ότι το Πανεπιστήμιο του Χάνμπαν Πεκίνου χορηγεί υποτροφίες σε Πανεπιστήμια της Κίνας, ως ακολούθως:

-Δύο υποτροφίες για μαθητές/κατόχους του ΗSΚ 2, από 16-35 ετών, για έξη μήνες.

-Δύο υποτροφίες για μαθητές/κατόχους του ΗSΚ 3 , από 18-35 ετών, για ένα χρόνο.

-Δύο υποτροφίες για μαθητές/κατόχους ΗSΚ 5, ηλικίας μέχρι 45 ετών, γιά δύο χρόνια.

Προθεσμία υποβολής των αιτήσεων μέχρι 10 Μαϊου. Για πληροφορίες και υποβολή αιτήσεων στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://cis.chinese.cn.

·

O Σύνδεσμος Ελλάδας-Κίνας σας εύχεται Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση. Το γραφείο θα παραμείνει κλειστό από τις 12/4 έως και τις 18/4.

·

Οι φωτογραφίες της εκδήλωσης απονομής διπλωμάτων ΗSK στην Πρεσβεία της Κίνας, βρίσκονται σε μορφή cd στα γραφεία του Συνδέσμου Ελλάδας-Κίνας, Νίκης 25, Σύνταγμα. Μετά τις 19 Απριλίου, όσοι ενδιαφέρονται για να αποκτήσουν το cd, παρακαλούνται να τηλεφωνήσουν στο 210-3646260, καθημερινές, από 11:00 – 18:00.

·

Την Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012, πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των διπλωμάτων HSK στην Πρεσβεία της Κίνας, σε θερμή ατμόσφαιρα, παρουσία 350 περίπου ατόμων. Λεπτομέρειες για την εκδήλωση μπορείτε να διαβάσετε στις “Δραστηριότητες”.

·

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι την Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012, στην Πρεσβεία της Κίνας στην Αθήνα, θα απονεμηθούν τα διπλώματα των επιτυχόντων μαθητών των εξετάσεων του Οκτωβρίου 2011. Την απονομή θα διενεργήσει ο ίδιος ο Πρέσβης της Κίνας, κος Du Qiwen.

·

Σας ενημερώνουμε ότι η Πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και το Μουσείο Μπενάκη διοργανώνουν διάλεξη με θέμα “Τα Σπήλαια Mogao της Dunhuang, η Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά της Κίνας”, την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012 στις 18:00, στο Μουσείο Μπενάκη, Περαιώς 138, τηλ. 210-3452111. Η ομιλήτρια είναι η κυρία Fan Jinshi, Διευθύντρια της Ακαδημίας Dunhuang της Κίνας.

·

Με ξεχωριστή επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ετήσια γιορτή της Ελληνικής με την Κινεζική πρωτοχρονιά και κοπή της πίτας του Συνδέσμου, το Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2012, στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ. Λεπτομέρεις για την εκδήλωση και τους λόγους των επισήμων, μπορείτε να διαβάσετε στις “Δραστηριότητες” της ιστοσελίδας μας.

·

Αιτήσεις για τις εξετάσεις HSK και YCT που θα διεξαχθούν στις 19 Μαϊου και 26 Μαϊου αντίστοιχα, θα παραλαμβάνονται από το γραφείο μας, Νίκης 25, 3ος όροφος, κατόπιν επικοινωνίας, από τις 12 Μαρτίου έως και 6 Απριλίου 2012 .

·

Εγκαινιάζοντας ένα κύκλο πολιτιστικών εκδηλώσεων για το 2012, ο Σύνδεσμος Ελλάδας-Κίνας θα προβάλει ένα ντοκυμαντέρ για ένα πανάρχαιο έθιμο της Κίνας, το Σάββατο, 21/1/12, στη 1.30μμ, στα γραφεία του, Νίκης 25, 3ος όροφος. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 210-3646260.

·

Πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση. O Σύνδεσμος Ελλάδας-Κίνας θα εορτάσει την Ελληνική με την Κινέζικη πρωτοχρονιά, το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου, στις 20.30, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει καθιστό δείπνο και πλούσιο πρόγραμμα με χορούς, τραγούδια και επίδειξη πολεμικών τεχνών. Θα παρευρεθεί ο νέος Πρέσβης της Κίνας, κος Du Qiwen μετά της συζύγου του, ανώτερα στελέχη της Κινεζικής Πρεσβείας, μέλη μας και εξέχοντα πρόσωπα από τον Ελληνικό Δημόσιο βίο. Κρατήσεις προσκλήσεων μέχρι τις 27 Ιανουαρίου, στα τηλέφωνα: 210-6252516 και 6934-622811.

·

Το νεό τμήμα αρχαρίων ξεκινά στις 24 Ιανουαρίου 2012. Για όσους ενδιαφέρονται σας ενημερώνουμε ότι το τμήμα θα είναι ταχύρρυθμο και ότι υπάρχουν ακόμα δύο κενές θέσεις που θα πληρωθούν κατά προτεραιότητα.

·

Ο Σύνδεσμος Ελλάδας-Κίνας σας εύχεται Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος. Το γραφείο θα παραμείνει κλειστό για τις γιορτές από τις 24/12/11 έως τις 5/1/12.

·

Νέο τμήμα αρχαρίων ξεκινά στα μέσα Ιανουαρίου 2012, κάθε Τρίτη, 18:30-21:30. Όσοι ενδιαφέρεστε παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με το γραφείο μας από την Πέμπτη 5/1/12 έως και την Τετάρτη 11/1/12.

·

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων HSK του Οκτωβρίου 2011 αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο, στην ιστοσελίδα: www.chinesetesting.cn. Ο Σύνδεσμος Ελλάδας-Κίνας συγχαίρει όλους τους επιτυχόντες μαθητές του και όλους τους επιτυχόντες μαθητές των φροντιστηρίων και τους κατ’ οίκον, της Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Κρήτης, Αιγίου, Πάτρας, Λάρισας, Κατερίνης, και Ξάνθης. Ιδιαιτέρως, συγχαίρουμε τον μαθητή του Συνδέσμου μας κον Ζαχαρία Καμπάνη για την επιτυχία του στο, κατά τεκμήριο δύσκολο, επίπεδο 5!

·

Οι επόμενες εξετάσεις HSK (σε όλα τα επίπεδα) θα διεξαχθούν στις 19 Μαϊου 2012, αντί του Απριλίου, λόγω της εορτής του Πάσχα. Επίσης, στις 26 Μαϊου 2012 θα πραγματοποιήσουμε εξετάσεις για το YCT (Youth Chinese Test), που απευθύνεται σε μικρά παιδιά.

·

Ξεκινά γκρουπ για τα levels 5 & 6, (αρχή 5ου βιβλίου) τον Νοέμβριο. Όσοι ενδιαφερόσαστε, παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή το συντομότερο!

·

Οι εξετάσεις HSK στις 22/10/11 περατώθηκαν με επιτυχία και αριθμό-ρεκόρ συμμετοχής 300 υποψηφίων. Χαιρετισμούς στους μαθητές απηύθυναν ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κος Ανδρέας Ποταμιάνος και ο Β΄ Αντιπρόεδρος κος Ελ. Κόντος το πρωί, και η μορφωτική ακόλουθος της Πρεσβείας της Κίνας κα Chen Xiao και η Α΄ Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου κα Αμαλία Ματιάτου, το απόγευμα. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν περί το τέλος του Νοεμβρίου 2011, στο site chinese testing.

·

Σας ενημερώνουμε ότι ο Σύνδεσμος Ελλάδας-Κίνας θα διενεργήσει τις επόμενες εξετάσεις HSK, σε όλα τα επίπεδα, στις αρχές Απριλίου 2012.

·

Οι φετεινές εξετάσεις HSK θα γίνουν στην Νομική Αθηνών, στην είσοδο του Οικονομικού Τμήματος, στον πεζόδρομο της Μασσαλίας. Υπενθυμίζουμε στους υποψήφιους ότι η ώρα προσέλευσης για τα επίπεδα 1, 3 και 5 είναι 08.30, και για τα επίπεδα 2, 4 και 6 στις 13.00. Θα πρέπει να έχουν μαζί τους την ταυτότητα ή το διαβατήριό τους και δύο μολύβια -απαγορεύεται το στυλό-, γόμα και ξύστρα. Ο Σύνδεσμος Ελλάδας-Κίνας εύχεται Καλή Επιτυχία σε όλους τους εξεταζομένους.

·

Επέστρεψαν από την Κίνα με τις καλύτερες εντυπώσεις οι δύο αποστολές μαθητών που, ο Σύνδεσμος Ελλάδας-Κίνας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο B.C.L.U του Πεκίνου, τους είχε χορηγήσει υποτροφίες. Η πρώτη αποστολή, αποτελούμενη από επτά παιδιά, από διάφορα μέρη της Ελλάδας, ηλικίας 15-22 ετών, έμεινε επί δεκαήμερο σε camp στο Πεκίνο και μετείχε σε μαθήματα Κινεζικών, πολιτιστικές εκδηλώσεις, καθώς και εκδρομές σε αξιοθέατα του Πεκίνου. Η δεύτερη αποστολή, που αποτελείτο από πέντε ενήλικες μαθητές από όλη την Ελλάδα, έμεινε τέσσερεις εβδομάδες σε δύο Πανεπιστήμια της Κίνας, κάνοντας καθημερινά τετράωρα μαθήματα Κινεζικής γλώσσας και μετέχοντας σε πολιτιστικές εκδηλώσεις και εκδρομές. ‘Ολοι οι μαθητές δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την μοναδική εμπειρία που έζησαν και ευχαρίστησαν τον Σύνδεσμο για την εξαιρετική ευκαιρία που τους προσέφερε.

·

Σας ενημερώνουμε ότι οι εξετάσεις HSK του Οκτωβρίου 2011 θα διεξαχθούν το Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2011. Θα ακολουθήσει ανακοίνωση για τον τόπο και τις ώρες διεξαγωγής των εξετάσεων. Αιτήσεις για όλα τα levels κατατίθενται στο γραφείο του Συνδέσμου μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου.

·

Το γραφείο του Συνδέσμου Ελλάδας-Κίνας θα παραμείνει κλειστό από 1/8/11 μέχρι 31/8/11. Από την 1η Σεπτεμβρίου θα αρχίσουν οι εγγραφές σε όλα τα τμήματα (αρχαρίων – προχωρημένων, ενηλίκων – παιδιών) σεμιναρίων Κινεζικής γλώσσας για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012. Ευχόμαστε καλό καλοκαίρι!!

·

Οι επόμενες εξετάσεις HSK, σε όλα τα επίπεδα, θα διεξαχθούν στις 23 Οκτωβρίου 2011. Ενημερώνουμε οτι οι αιτήσεις πρέπει υποβληθούν μέχρι και την 12η Σεπτεμβρίου 2011.

·

Ο Σύνδεσμος Ελλάδας-Κίνας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Hanban του Πεκίνου έστειλε 5 μαθητές, κατόχους διπλωμάτων HSK 3-5, με υποτροφία, σε γνωστά Πανεπιστήμια της Κίνας, για παρακολούθηση μαθημάτων Κινεζικής γλώσσας, για 4 εβδομάδες. Πιστεύουμε ότι η εμπειρία που θα αποκομίσουν οι υπότροφοι μαθητές θα είναι σημαντική και ελπίζουμε να συνεχιστούν τα αξιόλογα Πανεπιστημιακά προγράμματα, ώστε να δοθεί αυτή η μοναδική ευκαιρία και σε άλλους μαθητές.

·

Επίσης, ο Σύνδεσμος Ελλάδας-Κίνας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Hanban του Πεκίνου θα στείλει και φέτος 7 παιδιά, ηλικίας 14-21 ετών, σε 10ήμερο camp στο Πεκίνο, από 31/7/11 μέχρι 10/8/11. Τα παιδιά θα συνοδεύσει Κινέζα καθηγήτρια του Συνδέσμου. Ευχόμαστε καλή διαμονή.

·

Τα αποτελέσματα του YCT (Youth Chinese Test) που διοργανώσαμε τον Μάιο 2011 αναρτήθηκαν στο site Chinese Testing. Συγχαρητήρια σε όλους τους μικρούς μαθητές που πέρασαν τα levels 1 και 2.

·

Βγήκαν και τα αποτελέσματα του 3ου και 4ου επιπέδου των εξετάσεων HSK της 9ης Απριλίου. Συγχαρητήρια στους μαθητές που επέτυχαν!

·

Ο Σύνδεσμος Ελλάδας-Κίνας θέλει να συγχαρεί τους μαθητές του, κ.κ. Αλβανάκη-Αποστόλου Σπύρο (1), Βλασίδη Δήμητρα (1), Δημητρίου-Ζώτο Βίκτορα (1), Λία ‘Αγγελο (2), Μανίκα Γραμματούλα (1,2), Μπάρτζη Αθηνά (4), Πολύδωρα Παναγιώτη (1.2), Σπυράκη Βιργινία (1) και Φράγκου Νικολέτα (1) για τις επιτυχίες τους!!

·

Η συνεστίαση της Παρασκευής 13 Μαϊου στο κινέζικο εστιατόριο Far East στην Γλυφάδα είχε μεγάλη επιτυχία. Τα ενενήντα μέλη – φίλοι του Συνδέσμου μας που παρευρέθηκαν απήλαυσαν την εξαιρετικά μαγειρευμένη ποικιλία των φαγητών και τα άφθονα ποτά στο όμορφο περιβάλλον του εστιατορίου. Η επόμενη εκδήλωση του Συνδέσμου μας είναι η κρουαζιέρα με το πολυτελές πλοίο HORIZON σε νησιά της Ελλάδας, στην Έφεσο και την Κωνσταντινούπολη στις 15-22 Ιουλίου 2011.

·

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων HSK του Απριλίου για το 1ο και 2ο επίπεδο μόνο, αναρτήθηκαν στο site Chinese Testing. Συγχαρητήρια στους επιτυχόντες μαθητές!

·

Οι εγγραφές για το παιδικό τμήμα, από 5-8 ετών, εξοικείωσης στην Κινεζική γλώσσα, που θα λειτουργήσει τον Ιούνιο και Ιούλιο άρχισαν!

·

Επίσης άρχισαν οι εγγραφές για το εντατικό τμήμα αρχαρίων ενηλίκων Ιουνίου – Ιουλίου. Πληροφορίες στο τηλέφωνο του Συνδέσμου.

·

Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι ο Σύνδεσμος οργανώνει για τα μέλη μας, την Παρασκευή 13 Μαϊου ,συνεστίαση στο όμορφο Κινέζικο εστιατόριο Far East στην Γλυφάδα. Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων μέχρι την Παρασκευή 6 Μαϊου, στο 210-3646260, καθημερινές, από 11:00 – 18:00.

·

Επίσης, οργανώνουμε 7ήμερη κρουαζιέρα με το πολυτελές πλοίο Horizon, από 15 έως 22 Ιουλίου 2011, σε όμορφα νησιά της Ελλάδας, την ‘Εφεσο και την Κωνσταντινούπολη. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων (έως Παρασκευή 20 Μαϊου) στο τηλέφωνο 210-6252516, ή 6934-622811 – κα Αμαλία Ματιάτου, Α΄Αντιπρόεδρος.

·

Εγγραφές για τα καλοκαιρινά εντατικά σεμινάρια Κινεζικής γλώσσας, Ιουνίου – Ιουλίου, ξεκινούν από τις αρχές Μαϊου 2011. Πληροφορίες στα τηλέφωνα του γραφείου μας.

·

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ο Σύνδεσμος Ελλάδας – Κίνας διενεργεί εξετάσεις για το YCT (Youth Chinese Test),με συμμετοχή παιδιών σχολικής ηλικίας, το Σάββατο, 14 Μαϊου στο Κολλέγιο Ψυχικού.

·

Πραγματοποιήθηκαν οι εξετάσεις HSK του Απριλίου 2011 , με την συμμετοχή περίπου 100 μαθητών. Τους ευχόμαστε καλά αποτελέσματα!

·

Την ίδια μέρα έγινε και η εκδήλωση απονομής των πτυχίων του HSK του Οκτωβρίου 2010. Ο Γενικός Πρόξενος της Κίνας στην Ελλάδα, κος Zheng Xiyuan, απένειμε τα διπλώματα σε περίπου 120 παρόντες μαθητές. Τον Σύνδεσμο Ελλάδας Κίνας εκπροσώπησαν η κα Α. Ματιάτου, Α’ Αντιπρόεδρος και τα μέλη κ.κ Α. Αγιανδρίτης, Γ. Ξηραδάκης, Α. Τρουμπούκη και Μ. Σαμουελιάν.

·

Οι εγγραφές για τα Σεμινάρια Κινεζικής Γλώσσας ξεκινούν από 1/10/2010

·

Οι εξετάσεις του HSK ολοκληρώθηκαν φέτος στις 16 Οκτωβρίου, στο κτήριο της Νομικής Αθηνών, με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή 250 σπουδαστών από όλη την Ελλάδα. Τα γραπτά στάλθηκαν στο Πανεπιστήμιο του Πεκίνου και περιμένουμε τα αποτελέσματα να αναρτηθούν, στο site του, στα μέσα Δεκεμβρίου.

Όταν αποσταλούν τα διπλώματα, η απονομή τους θα γίνει από τον Κινέζο πρέσβη σε ειδική τελετή στην Κινεζική πρεσβεία.

Ο Σύνδεσμος Ελλάδας-Κίνας εύχεται σε όλους τους διαγωνισθέντες καλά αποτελέσματα!