ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2013

Με μεγάλη επιτυχία, παρουσία πλέον των 380 ατόμων, στέφθηκε ο κοινός εορτασμός της Ελληνικής με την Κινεζική Πρωτοχρονιά, που οργάνωσε ο Σύνδεσμος Ελλάδας-Κίνας το Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2013 στο ξενοδοχείο “ΤΙΤΑΝΙΑ”.
Η βραδιά άνοιξε με ομιλίες του Προέδρου του Συνδέσμου μας, κου Α. Ποταμιάνου και της Αυτού Εξοχότητας του Πρέσβη της Λ. Δ. της Κίνας κυρίου Du Qiwen, του οποίου η προσηνής και ζεστή προσωπικότητα δημιούργησε ευχάριστη ατμόσφαιρα.

Ακολούθησε δείπνο κατά την διάρκεια του οποίου Ελληνικά και Κινεζικά συγκροτήματα χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς. Θαυμασμό προκάλεσε το χορευτικό της Πρεσβείας, με επικεφαλής την γλυκύτατη Πρέσβειρα κα Yang Guohua, η οποία εντυπωσίασε με το κέφι της και την ικανότητά της στους Ελληνικούς χορούς.

Ιδιαίτερο τόνο έδωσε η πρωτοβουλία του Προέδρου του Συνδέσμου μας, κου Α. Ποταμιάνου, να εορτάσει το Κινέζικο έτος του φιδιού παρουσιάζοντας έναν ζωντανό πύθωνα 3,5 μέτρων, με τον οποίον φωτογραφήθηκαν οι Πρέσβεις και πολλοί εκ των παρισταμένων.

Ακολούθησε επίδειξη κουνγκ-φου, λαχειοφόρος αγορά, η κοπή της πίτας και η βραδιά έκλεισε με ευρωπαϊκούς χορούς.

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς μας, που βοήθησαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης καθώς και όσους, μέλη του Δ.Σ., ιδιώτες και εταιρείες, μας προσέφεραν δώρα για την λαχειοφόρο αγορά μας.

Παραθέτουμε το link του άρθρου (με φωτογραφίες) του Χρυσού Χορηγού μας, “gbtimes”, που αναφέρεται στην εκδήλωσή μας:

http://gbtimes.com/culture/chinese-new-year/chinese-new-year/spring-festival-touch-greek-flavor