Επιστολή Γιώργου Ξηραδάκη προς κ. Ανδρέα Ποταμιάνο

Προς κ. Ανδρέα Ποταμιάνο

26 Μαρτίου 2019

Αγαπητέ Ανδρέα,

Τα τελευταία χρόνια η πατρίδα μας βιώνει μια πολυεπίπεδη κρίση. Κρίση που έχει επηρεάσει όχι μόνο το επίπεδο διαβίωσής μας, αλλά και τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τη συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την ίδια ώρα, η ελληνική Ναυτιλία παραμένει υπό-εκπροσωπούμενη στα κέντρα λήψης των πολιτικών αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προβαίνοντας σε ενέργειες που κλονίζουν τη νομική βεβαιότητα και την ασφάλεια δικαίου της ναυτιλιακής δραστηριότητας στην Ευρώπη. Παράλληλα ο κίνδυνος της μείωσης της ναυτιλιακής δύναμης της Ευρώπης αλλά και της ανθελληνοποίησης της ναυτιλίας μας αυξάνεται μέσω πολλαπλών κανονιστικών πλαισίων.

Απέναντι σ’ αυτή την πραγματικότητα, αποφάσισα να πάρω θέση.

Ανταποκρινόμενος στο προσωπικό και τιμητικό κάλεσμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, αποφάσισα στις προσεχείς ευρωεκλογές του Μαΐου να κατέλθω ως υποψήφιος Ευρωβουλευτής.

Αποφάσισα να είμαι παρών, όπως ήμουν πάντα, στις μεγάλες προκλήσεις της Ναυτιλίας από όποιο μετερίζι και αν εργάστηκα. Με την ίδια δημιουργικότητα που με χαρακτηρίζει ως τώρα, με εμπειρία, αλλά με ακόμη μεγαλύτερη όρεξη για συνεισφορά στα κοινά.  Τώρα που η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με τις μεγαλύτερες αβεβαιότητες και αναταράξεις στην πρόσφατη ιστορία της, τώρα που οφείλουμε να δημιουργήσουμε όρους επιρροής προς όφελος της θαλασσινής οικονομίας.

Στην προσπάθεια αυτή, ζητώ την στήριξή σου.

Γιατί ξέρω καλά, ότι όσα μας ενώνουν είναι πέρα και πάνω από κομματικές γραμμές. Με την υπόσχεση να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό, για να διεκδικήσουμε μαζί καλύτερες μέρες σε όσα, μικρά και μεγάλα, μας αφορούν.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Γιώργος Ξηραδάκης