Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ ΤΟY ΣΥΝΔΕΣΜΟY ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΙΝΑΣ

Της Αντωνίας Τρουμπούκη

    Για το 2019,το χρόνο γιν ,που οι κινέζοι γιόρτασαν το έτος του 4716 από τη βασιλεία του Κίτρινου Αυτοκράτορα ή το Έτος του Χοίρου ,ως τελευταίου του ζωδιακού κύκλου, όπου συμβολίζει το τέλος της διαδρομής, για την ολοκλήρωση προγραμμάτων ,καθώς και ευκαιριών, ψυχική αρμονία ,πολιτικές ανακατατάξεις κ,ά .Οδηγώντας σε μια νέα εποχή που ανατέλλει με έντονη ανάπτυξη και δημιουργικότητα, εξωστρέφεια και αποφασιστικότητα , αλλά και για την επίτευξη της ευημερίας και της παγκόσμιας ειρήνης, όπως ακριβώς συμβολίζει ο χοίρος, ως το ζώδιο της αναγέννησης, του πλούτου και της τύχης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου 2019, στο ξενοδοχείο Κάραβελ .Σε αίθουσα καταστόλιστη με κυρίαρχο το κόκκινο χρώμα και ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τα όμορφα γουρουνάκια, πραγματικά έργα τέχνης, που προσφέρθηκαν σε όλους τους προσκεκλημένους, από την κινέζικη πρεσβεία και έδωσαν ξεχωριστή νότα χαράς .

Παρευρέθη πλήθος επισήμων από το ελληνικό Κοινοβούλιο, την κινεζική Πρεσβεία ,κοινωνικούς φορείς καθώς και απλός κόσμος, μέλη και φίλοι του Συνδέσμου, που απόλαυσαν το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, της ορχήστρας της Πολεμικής Αεροπορίας, των χορευτικών συγκροτημάτων Μακεδόνων< οι Λυγκηστές> , Κρητών Σαλαμίνας,< Η Μεγαλόνησος> ,Υπάτης <οι Αινιάνες> ,της σχολής Κουνγκ Φου του κ. Μαθιόπουλο και τα παιδικά τμήματα του κινεζικού σχολείου της Αθήνας. Το πρόγραμμα παρουσίασε η Α΄ Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου κα. Αμαλία Ματιάτου. Κατόπιν μίλησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Ανδρέας Ποταμιάνος, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ των άλλων και στην συμβολή του Συνδέσμου για την ανάπτυξη των ελληνοκινεζικών σχέσεων.

Στη συνέχεια, η πρέσβης της Λαίκής Δημοκρατίας της Κίνας στην χώρα μας κα.ZhangQiyue υπογράμμισε την ιστορική σχέση του Συνδέσμου με την Κίνα .Είπε χαρακτηριστικά ότι,   <εσείς στη χώρα σας σπείρατε σπόρους φιλίας ,που βλάστησαν και βοήθησαν στο να υπάρξει η σημερινή κατάσταση.> .Επίσης αναφέρθηκε στην οικονομική συνεργασία και τις επενδύσεις στη χώρα μας, που θα βοηθήσουν στη βελτιστοποίηση του βιοτικού επιπέδου των λαών μας ,καθώς και στην ανάπτυξη νέων οικονομικών προγραμμάτων.

Τελικά, όπως κάθε χρόνο ,έτσι και φέτος γιορτάστηκε από τον Σύνδεσμο και την Κινεζική Πρεσβεία με πολλή επιτυχία, στο τέλος του φεστιβάλ των φαναριών και σε ατμόσφαιρα χαράς και αγαλλίασης, ο ερχομός του νέου έτους 2019.Εμείς ευχαριστούμε από καρδιάς όσους βοήθησαν για την επιτυχία της εκδήλωσης, καθώς όσους παρευρέθησαν σε αυτή και ευχόμαστε <Ευτυχία, Υγεία , Δημιουργικότητα, Ειρήνη> και του χρόνου να γιορτάσουμε ξανά όλοι μαζί αυτή τη μέρα ,σε πνεύμα φιλίας και συνεργασίας ,που υπάρχει διαχρονικά μεταξύ των δύο χωρών μας και θα συνεχίσει να υπάρχει με τις δικές μας άοκνες και συνεχείς προσπάθειες….