Στην Ελλάδα η 8η Διεθνής Συνάντηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού για τον Τουρισμό του Δρόμου του Μεταξιού

Ε.ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ-Τ.ΡΙΦΑΙ-696x464

 

Νέα μεγάλη επιτυχία για την χώρα μας στην ισχυροποίηση του διεθνούς της ρόλου στον τουρισμό, συνιστά η απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού που επέλεξε την Ελλάδα για να διοργανώσει την 8η Διεθνή Συνάντηση για τον Τουρισμό στο Δρόμο του Μεταξιού. Την ελληνική υποψηφιότητα είχε υποστηρίξει η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά.

Με επιστολή του, ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Προγράμματος του Δρόμου του Μεταξιού του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού κ. Zhu Shanzhong συνεχάρη την Υπουργό για την ανάληψη αυτής της διοργάνωσης, που θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη, 9-12 Οκτωβρίου του 2018.

«Θεωρούμε την Ελλάδα έναν εξαιρετικό συνεργάτη και η συμβολή σας χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού και από το Πρόγραμμα για το Δυτικό Δρόμο του Μεταξιού» αναφέρεται στην επιστολή.

Τονίζει την   άνευ προηγουμένου υποστήριξη της Υπουργού Τουρισμού, που συνέβαλε η Ελλάδα να καταστεί ένας από τους πιο γνωστούς προορισμούς του Δυτικού Δρόμου του Μεταξιού.

Σημειώνει ότι το   πρόγραμμα για το Δυτικό Δρόμο του Μεταξιού συνάδει με την εθνική τουριστική πολιτική που υλοποιεί το Υπουργείο Τουρισμού για να καταστεί η Ελλάδα παγκόσμιος προορισμός για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο.

Στην επιστολή επίσης αναφέρεται ότι η συνδιοργάνωση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, το Υπουργείου Τουρισμού και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης στην Αλεξανδρούπολη της 1ης Διεθνούς Ημερίδας για τον Δυτικό Δρόμο του Μεταξιού τον περασμένο Απρίλιο στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.