Παλαιότερα Άρθρα 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ HSK ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ο Σύνδεσμος Ελλάδας-Κίνας, που είναι εξουσιοδοτημένος από το Hanban University για την διενέργεια εξετάσεων επάρκειας στην Κινεζική Γλώσσα, είναι στην ευχάριστη θέση να αναγγείλει ότι διοργανώνει για πρώτη φορά επίσημες εξετάσεις Κινεζικής Γλώσσας HSK, (σε όλα τα επίπεδα), στην Θεσσαλονίκη, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι μαθητές Κινεζικής γλώσσας της Βορείου Ελλάδας.

Πληροφορίες στον Σύνδεσμο Ελλάδας-Κίνας

Νίκης 25 (3ος όροφος) – Σύνταγμα 10557 Αθήνα Τηλ.: 210-3646260 e-mail: greecechina@gmail.com

·

Πληροφορίες για τις εξετάσεις HSK (11-5-13) και YCT (25-5-13) που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ελλάδας-Κίνας σας παρέχονται παρακάτω:

·

YCT:

Oι εξετάσεις για το YCT σε όλα (τα τέσσερα) επίπεδα, θα διεξαχθούν το Σάββατο, 25 Μαϊου 2013. Κατάθεση δικαιολογητικών στο γραφείο μας, από τις 15 Μαρτίου μέχρι την Πέμπτη 18 Απριλίου 2013.

·

HSK:

Οι εξετάσεις HSK, σε όλα τα επίπεδα, θα διεξαχθούν το Σάββατο, 11 Μαϊου 2013. Θα γνωρίζουμε λεπτομέρειες για τον τόπο και τις ώρες περί τα τέλη Απριλίου.

Για οποιαδήποτε συμπληρωματική πληροφορία, τηλεφωνήστε στο γραφείο μας, καθημερινές, από 12:00 – 17:00, στο τηλέφωνο 210-3646260.

·

Με μεγάλη επιτυχία, παρουσία πλέον των 380 ατόμων, στέφθηκε ο κοινός εορτασμός της Ελληνικής με την Κινεζική Πρωτοχρονιά, που οργάνωσε ο Σύνδεσμος Ελλάδας-Κίνας το Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2013 στο ξενοδοχείο “ΤΙΤΑΝΙΑ”.

Η βραδιά άνοιξε με ομιλίες του Προέδρου του Συνδέσμου μας, κου Α. Ποταμιάνου και της Αυτού Εξοχότητας του Πρέσβη της Λ. Δ. της Κίνας κου Du Qiwen, του οποίου η προσηνής και ζεστή προσωπικότητα δημιούργησε ευχάριστη ατμόσφαιρα.

Ακολούθησε δείπνο κατά την διάρκεια του οποίου Ελληνικά και Κινεζικά συγκροτήματα χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς. Θαυμασμό προκάλεσε το χορευτικό της Πρεσβείας, με επικεφαλής την γλυκύτατη Πρέσβειρα κα Yang Guohua, η οποία εντυπωσίασε με το κέφι της και την ικανότητά της στους Ελληνικούς χορούς.

Ιδιαίτερο τόνο έδωσε η πρωτοβουλία του Προέδρου του Συνδέσμου μας, κου Α. Ποταμιάνου, να εορτάσει το Κινέζικο έτος του φιδιού παρουσιάζοντας έναν ζωντανό πύθωνα 3,5 μέτρων, με τον οποίον φωτογραφήθηκαν οι Πρέσβεις και πολλοί εκ των παρισταμένων.

Ακολούθησε επίδειξη κουνγκ-φου, λαχειοφόρος αγορά, η κοπή της πίτας και η βραδιά έκλεισε με ευρωπαϊκούς χορούς.

·

Ο Σύνδεσμος Ελλάδας-Κίνας θα εορτάσει, όπως κάθε χρόνο, την Κινεζική με την Ελληνική Πρωτοχρονιά, το Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2013, στις 20:00, στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ. Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κος Α. Ποταμιάνος και μετά θα παραθέσει χαιρετισμό και σύντομο λόγο η Αυτού Εξοχότης Ο Πρέσβης της Λαϊκής Κίνας στην Ελλάδα, κος Du Qiwen.

Επίσημοι προσκεκλημένοι του Συνδέσμου είναι σημαίνοντα πρόσωπα από τον χώρο της πολιτικής και του δημοσίου βίου της χώρας μας.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει καθιστό δείπνο, Ελληνικό και Κινεζικό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, επίδειξη Κουνγκ-Φου, λαχειοφόρο αγορά με πλούσια δώρα, κοπή της πίττας και χορευτική μουσική.

Παρακαλούμε, επειδή οι θέσεις είναι περιορισμένες, να επικοινωνήσετε με το γραφείο μας έως και την Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου για κρατήσεις και παραλαβή των προσκλήσεών σας.

·

Το νέο τμήμα εκμάθησης Κινεζικών σε αρχάριους, ξεκινά το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013! Τελευταίες εγγραφές μέχρι και την Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου.

·

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλάδας-Κίνας κος Αν. Ποταμιάνος, η Α’ Αντιπρόεδρος κα Αμ. Ματιάτου και το Διοικητικό Συμβούλιο, εύχονται σε όλους Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος, με υγεία, αγάπη, ελπίδα, ευτυχία, προσωπική και επαγγελματική επιτυχία!

Το γραφείο θα επαναλειτουργήσει την Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου 2013. Παρακαλούμε, για ό,τι θελήσετε ενδιάμεσα, να στείλετε e-mail στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση.

·

Με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία έγινε την περασμένη Κυριακή στα γραφεία του Συνδέσμου η εκδήλωση καλλιγραφίας υπό την κα Τζιν-Γιαν Χι και με συμμετοχή 40 ατόμων. (Λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε στις “ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ”). Έτσι, ο Σύνδεσμος Ελλάδας-Κίνας αποφάσισε να δημιουργήσει ένα πιλοτικό τμήμα καλλιγραφίας (max 10 ατόμων) κάθε Κυριακή, 12:00-13:30, ώστε οι συμμετέχοντες να μυηθούν στην τεχνική της καλλιγραφίας, που θεωρείται από τις υψηλότερες μορφές τέχνης και συνδυάζει την γραφή με την ζωγραφική, την μουσική αλλά και τις πολεμικές τέχνες της Κίνας. Όσοι ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε σ’ αυτό, ή και για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε να τηλεφωνήσετε στην γραμματεία ή να στείλετε e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Συνδέσμου, greecechina@gmail.com, έως και τις 11 Ιανουαρίου 2013.

·

Νέο τμήμα αρχαρίων, κάθε Σάββατο, 10:00-13:00, θα ξεκινήσει στα μέσα Ιανουαρίου 2013.. ‘Οσοι ενδιαφέρεστε παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με την γραμματεία του Συνδέσμου, καθημερινές, από 11:00 – 17:00, έως και τις 21 Δεκεμβρίου 2012.