Παλαιότερα Άρθρα

Σας ενημερώνουμε ότι την Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2012, στις 11:00, ο Σύνδεσμος Ελλάδας-Κίνας οργανώνει εκδήλωση που αφορά στην φιλοσοφία και επίδειξη της τεχνικής της Κινεζικής καλλιγραφίας από την καλλιτέχνιδα κα Junyan He.

Η τέχνη της καλλιγραφίας θεωρείται σημαντικός παράγοντας του Κινεζικού πολιτισμού σ’ όλη την ιστορική του πορεία, και μιά από τις υψηλότερες μορφές τέχνης. Τα γραπτά των φιλοσόφων, στην αρχαία Κίνα, δεν γινόντουσαν αποδεκτά αν δεν ήταν καλλιγραφημένα! Ένα από τα μοναδικά χαρακτηριστικά της κινεζικής καλλιγραφίας είναι ότι το φραστικό με το απεικονιστικό στοιχείο έρχονται σε σύζευξη και ενότητα…. (περισσότερα στην εκδήλωση).

Η είσοδος είναι ελεύθερη, επειδή όμως οι θέσεις είναι περιορισμένες, παρακαλούμε να δηλώσετε την συμμετοχή σας τηλεφωνικά ή με e-mail στην γραμματεία του Συνδέσμου, έως την Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου. Οι 30 θέσεις θα καλυφθούν με σειρά προτεραιότητας βάση της δήλωσης συμμετοχής. Μετά την εκδήλωση, και αναλόγως της ζήτησης, θα δημιουργήσουμε τμήμα καλλιγραφίας, τις Κυριακές, από 12:00 – 13:30. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με την γραμματεία του Συνδέσμου.

·

Οι ημερομηνίες των εξετάσεων HSK (όλα τα επίπεδα) για το 2013 είναι: Σάββατο 11 Μαϊου 2013 και Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013. Οι εξετάσεις YCT για το έτος 2013 θα διεξαχθούν το Σάββατο, 25 Μαϊου 2013. Λεπτομέρειες (τόπος και ώρα διεξαγωγής των εξετάσεων, δικαιολογητικά, κλπ) θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα μας στις αρχές Μαρτίου 2013.

·

Αγαπητοί φίλοι του Συνδέσμου, σας ενημερώνουμε ότι η Πρεσβεία της Κίνας στην Ελλάδα, όπως κάθε χρόνο, και ο Δήμος Αθηναίων διοργανώνουν Φιλανθρωπικό Χριστουγεννιάτικο Παζάρι την Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου, από τις 10:00 έως τις 18:00, στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων. (Βασ. Σοφίας – Πάρκο Ελευθερίας). ‘Ολα τα έσοδα θα διατεθούν στο Κέντρο Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων.

Εμείς, ο Σύνδεσμος Ελλάδας-Κίνας, εκτιμούμε και ευχαριστούμε θερμά την Πρεσβεία της Κίνας για την ευαισθησία και την αγάπη που δείχνει στον Ελληνικό λαό τις κρίσιμες αυτές εποχές και στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις προσπάθειές της.

Σας περιμένουμε όλους για να βοηθήσουμε τον ευγενή φιλανθρωπικό σκοπό της Πρεσβείας της Κίνας και να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στους συναθρώπους μας που πλήττονται.

·

Mε μεγάλη επιτυχία έγιναν την Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012, τα εγκαίνια της ποιητικής – καλλιγραφικής έκθεσης της κας Junyan He στον εκθεσιακό χώρο “METApolis” υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Ελλάδας – Κίνας. Λεπτομέρεις μπορείτε να διαβάσετε στις “Δραστηριότητες”.

·

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων HSK της 20ης Οκτωβρίου αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα: www.chinesetesting.cn. Συγχαρητήρια στους επιτυχόντες μαθητές!!

·

Έχουμε την τιμή και την ευχαρίστηση να προσκαλέσουμε όλα τα μέλη και τους φίλους του Συνδέσμου Ελλάδας-Κίνας, στα εγκαίνια της ποιητικής/καλλιγραφικής έκθεσης “‘Υμνος στην Ελλάδα” της κας Junyan He, την Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012, στις 20:00, στον εκθεσιακό χώρο “METAPOLIS”. (Αιόλου 48-50 – Αθήνα, τηλ: 210-3253550).

Η κα Junyan He, είναι Κινέζα δικηγόρος, αλλά η μεγάλη αγάπη της για την Ελλάδα της άλλαξε την ζωή. Το επακόλουθο ήταν να ξαναβρεί τον εαυτό της ως μιά αληθινή ποιήτρια, που δεν κάνει τίποτε άλλο από το να εξυμνεί τον έρωτα, το κάλλος και την αθανασία.

Στα εγκαίνια αυτής της εκδήλωσης, που τελεί υπό την αιγίδα μας, θα παρευρεθεί εκ μέρους της Κινεζικής Πρεσβείας η Μορφωτική Ακόλουθος κα Chen Xiao. Μεταξύ άλλων, η ποιήτρια θα απαγγείλει ποιήματά της στα Κινέζικα και μαθήτρια του Συνδέσμου μας στα Ελληνικά.

Η έκθεση θα διαρκέσει από 22 Νοεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου και οι ώρες λειτουργίας είναι για τις καθημερινές (εκτός Δευτέρας που είναι κλειστά) από 18:00 – 21:00, το Σάββατο 12:00 – 21:00 και την Κυριακή 12:00 – 18:00. Είσοδος ελευθέρα.

·

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλάδας-Κίνας, κος Αν. Ποταμιάνος και η Μορφωτική Ακόλουθος της Κινεζικής Πρεσβείας, κα Chen Xiao απένειμαν, σε μιά σεμνή τελετή, τα διπλώματα των επιτυχόντων μαθητών των εξετάσεων HSK & YCT του περασμένου Μαϊου, την Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου, στο Α’ Αμφιθέατρο του Οικονομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής. Παρά την καθυστέρηση που υπήρξε λόγω της απεργίας των μμμ, η ατμόσφαιρα ήταν ζεστή και φιλική, και όλοι οι παρευρεθέντες μαθητές φωτογραφήθηκαν με την Μορφωτική Ακόλουθο, τον Πρόεδρο του Συνδέσμου και την Α’ Αντιπρόεδρο κα Αμ. Ματιάτου.

Παρακαλούνται όσοι επιτυχόντες δεν παρευρέθησαν στην τελετή να επικοινωνήσουν με το γραφείο του Συνδέσμου, καθημερινές, από 13:00 έως 16:00, για την παραλαβή των πτυχίων τους.

·

Το Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2012, διεξήχθησαν από τον Σύνδεσμό μας οι ‘Ενατες Πανελλήνιες Εξετάσεις HSK σε όλα τα επίπεδα, με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή 180 περίπου μαθητών. Στις εξετάσεις παρευρέθησαν ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, κος Αν. Ποταμιάνος, η Α’ Αντιπρόεδρος κα Αμ. Ματιάτου, και οι κ.κ. Αν. Αγιανδρίτης, Αν. Τρουμπούκη και Μ. Σαμουελιάν, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και, εκ μέρους της Πρεσβείας της Κίνας, η Μορφωτική Ακόλουθος, κα Chen Xiao.

Τον εναρκτήριο λόγο εκφώνησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλάδος-Κίνας, κος Αν. Ποταμιάνος, ο οποίος συνεχάρη θερμά τους διαγωνιζόμενους διότι επέλεξαν να μάθουν την Κινεζική γλώσσα, που είναι μεγάλο εφόδιο για την περαιτέρω επαγγελματική τους εξέλιξη, και τους ευχήθηκε κάθε επιτυχία. Η Μορφωτική Ακόλουθος κα Chen Xiao πήρε τον λόγο στην συνέχεια, και, μεταξύ άλλων, εξήρε τους δεσμούς των δύο χωρών μας, και την σημασία της εκμάθησης της Κινεζικής γλώσσας.

Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα: www.chinesetesting.cn, στα τέλη Νοεμβρίου. Καλά αποτελέσματα σε όλους!!.

·

Οι ‘Ενατες Πανελλήνιες Εξετάσεις HSK, που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ελλάδας-Κίνας, θα διεξαχθούν το Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2012, στην Νομική Σχολή Αθηνών, στο Οικονομικό τμήμα (με είσοδο από τον πεζόδρομο της οδού Μασσαλίας). Η ώρα προσέλευσης για τα επίπεδα 1, 3 και 5 είναι 09:00, και για τα επίπεδα 2, 4 και 6 είναι στις 13:00. Ο Σύνδεσμος Ελλάδας-Κίνας εύχεται σε όλους τους διαγωνιζόμενους καλή επιτυχία.

·

ΕΠΕΙΓΟΝ: Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι δόθηκε παράταση έως τις 24 Σεπτεμβρίου 2012 για την υποβολή των δικαιολογητικών για τις εξετάσεις HSK του Οκτωβρίου 2012.

·

Ο Σύνδεσμος Ελλάδας-Κίνας σας εύχεται καλό φθινόπωρο.

Σας ενημερώνουμε ότι άρχισαν οι εγγραφές για τα σεμινάρια Κινεζικής γλώσσας. Τα μαθήματα ξεκινούν αρχές Οκτωβρίου και τελειώνουν τέλη Μαϊου. Υπάρχουν τμήματα από αρχαρίους έως και το πέμπτο επίπεδο. Επίσης θα λειτουργήσει παιδικό τμήμα, για ηλικίες από 9 έως 11 ετών, Σάββατο, 11:00-13.00.

ΕΠΕΙΓΟΝ: Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων για τις εξετάσεις HSK (σε όλα τα επίπεδα) που θα διεξαχθούν στις 20 Οκτωβρίου 2012, είναι από σήμερα, Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου έως και την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012.

·

Σας ενημερώνουμε ότι οι επόμενες εξετάσεις HSK, σε όλα τα επίπεδα, θα διεξαχθούν το Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2012. Θα γνωρίζουμε λεπτομέρειες για τον τόπο και τις ώρες περί τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Για οποιαδήποτε συμπληρωματική πληροφορία, τηλεφωνήστε στο γραφείο μας, καθημερινές, από 11:00 – 18:00, στο τηλέφωνο 210-3646260. Το γραφείο θα είναι ανοικτό έως την Πέμπτη, 26 Ιουλίου, και μετά από την Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου.

Ο Σύνδεσμος Ελλάδας-Κίνας σας εύχεται καλό καλοκαίρι!

·

Τα αποτελέσματα του YCT 1 και YCT 2 έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.chinesetesting.cn. Ο Σύνδεσμος Ελλάδας-Κίνας συγχαίρει όλα τα παιδιά για την επιτυχία τους!!

·

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων HSK του Μαϊου 2012 έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο, στην ιστοσελίδα: www.chinesetesting.cn.

Ο Σύνδεσμος Ελλάδας-Κίνας συγχαίρει όλους του επιτυχόντες μαθητές και ιδιαιτέρως την μαθήτρια του Συνδέσμου δίδα Φλώρα Ασημακοπούλου και τον κο Παρασκευά Καπόνη για την σημαντική τους επιτυχία στο πέμπτο επίπεδο!

·

Ο Σύνδεσμος Ελλάδας-Κίνας ανακοινώνει ότι θα λειτουργήσουν καλοκαιρινά σεμινάρια Κινεζικής γλώσσας για αρχαρίους και προχωρημένους, κατόπιν ζήτησης, από 10-15 Ιουνίου έως τέλη Ιουλίου. Πληροφορίες καθημερινά, από 11:00 – 18:00 στα τηλέφωνα του Συνδέσμου.

·

Οι εξετάσεις HSK του Σαββάτου, 19 Μαϊου, θα διεξαχθούν στην Νομική Σχολή, στο Οικονομικό τμήμα (με είσοδο από τον πεζόδρομο της Μασσαλίας) ως εξής:

‘Ωρα προσέλευσης για 1ο 3ο και 5ο επίπεδο: 08:30.

‘Ωρα προσέλευσης για το 2ο και 4ο επίπεδο: 13:00.

Οι εξεταζόμενοι πρέπει να έχουν μαζί τους ταυτότητα ή διαβατήριο ή ταυτοπροσωπία, δύο μολύβια, γόμα και ξύστρα.

·

Ο Σύνδεσμος Ελλάδας-Κίνας σας ανακοινώνει ότι το Πανεπιστήμιο του Χάνμπαν Πεκίνου χορηγεί υποτροφίες σε Πανεπιστήμια της Κίνας, ως ακολούθως:

-Δύο υποτροφίες για μαθητές/κατόχους του ΗSΚ 2, από 16-35 ετών, για έξη μήνες.

-Δύο υποτροφίες για μαθητές/κατόχους του ΗSΚ 3 , από 18-35 ετών, για ένα χρόνο.

-Δύο υποτροφίες για μαθητές/κατόχους ΗSΚ 5, ηλικίας μέχρι 45 ετών, γιά δύο χρόνια.

Προθεσμία υποβολής των αιτήσεων μέχρι 10 Μαϊου. Για πληροφορίες και υποβολή αιτήσεων στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://cis.chinese.cn.

·

O Σύνδεσμος Ελλάδας-Κίνας σας εύχεται Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση. Το γραφείο θα παραμείνει κλειστό από τις 12/4 έως και τις 18/4.

·

Οι φωτογραφίες της εκδήλωσης απονομής διπλωμάτων ΗSK στην Πρεσβεία της Κίνας, βρίσκονται σε μορφή cd στα γραφεία του Συνδέσμου Ελλάδας-Κίνας, Νίκης 25, Σύνταγμα. Μετά τις 19 Απριλίου, όσοι ενδιαφέρονται για να αποκτήσουν το cd, παρακαλούνται να τηλεφωνήσουν στο 210-3646260, καθημερινές, από 11:00 – 18:00.

·

Την Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012, πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των διπλωμάτων HSK στην Πρεσβεία της Κίνας, σε θερμή ατμόσφαιρα, παρουσία 350 περίπου ατόμων. Λεπτομέρειες για την εκδήλωση μπορείτε να διαβάσετε στις “Δραστηριότητες”.

·

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι την Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012, στην Πρεσβεία της Κίνας στην Αθήνα, θα απονεμηθούν τα διπλώματα των επιτυχόντων μαθητών των εξετάσεων του Οκτωβρίου 2011. Την απονομή θα διενεργήσει ο ίδιος ο Πρέσβης της Κίνας, κος Du Qiwen.

·

Σας ενημερώνουμε ότι η Πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και το Μουσείο Μπενάκη διοργανώνουν διάλεξη με θέμα “Τα Σπήλαια Mogao της Dunhuang, η Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά της Κίνας”, την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012 στις 18:00, στο Μουσείο Μπενάκη, Περαιώς 138, τηλ. 210-3452111. Η ομιλήτρια είναι η κυρία Fan Jinshi, Διευθύντρια της Ακαδημίας Dunhuang της Κίνας.

·

Με ξεχωριστή επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ετήσια γιορτή της Ελληνικής με την Κινεζική πρωτοχρονιά και κοπή της πίτας του Συνδέσμου, το Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2012, στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ. Λεπτομέρεις για την εκδήλωση και τους λόγους των επισήμων, μπορείτε να διαβάσετε στις “Δραστηριότητες” της ιστοσελίδας μας.

·

Αιτήσεις για τις εξετάσεις HSK και YCT που θα διεξαχθούν στις 19 Μαϊου και 26 Μαϊου αντίστοιχα, θα παραλαμβάνονται από το γραφείο μας, Νίκης 25, 3ος όροφος, κατόπιν επικοινωνίας, από τις 12 Μαρτίου έως και 6 Απριλίου 2012 .

·

Εγκαινιάζοντας ένα κύκλο πολιτιστικών εκδηλώσεων για το 2012, ο Σύνδεσμος Ελλάδας-Κίνας θα προβάλει ένα ντοκυμαντέρ για ένα πανάρχαιο έθιμο της Κίνας, το Σάββατο, 21/1/12, στη 1.30μμ, στα γραφεία του, Νίκης 25, 3ος όροφος. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 210-3646260.

·

Πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση. O Σύνδεσμος Ελλάδας-Κίνας θα εορτάσει την Ελληνική με την Κινέζικη πρωτοχρονιά, το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου, στις 20.30, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει καθιστό δείπνο και πλούσιο πρόγραμμα με χορούς, τραγούδια και επίδειξη πολεμικών τεχνών. Θα παρευρεθεί ο νέος Πρέσβης της Κίνας, κος Du Qiwen μετά της συζύγου του, ανώτερα στελέχη της Κινεζικής Πρεσβείας, μέλη μας και εξέχοντα πρόσωπα από τον Ελληνικό Δημόσιο βίο. Κρατήσεις προσκλήσεων μέχρι τις 27 Ιανουαρίου, στα τηλέφωνα: 210-6252516 και 6934-622811.

·

Το νεό τμήμα αρχαρίων ξεκινά στις 24 Ιανουαρίου 2012. Για όσους ενδιαφέρονται σας ενημερώνουμε ότι το τμήμα θα είναι ταχύρρυθμο και ότι υπάρχουν ακόμα δύο κενές θέσεις που θα πληρωθούν κατά προτεραιότητα.

·

Ο Σύνδεσμος Ελλάδας-Κίνας σας εύχεται Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος. Το γραφείο θα παραμείνει κλειστό για τις γιορτές από τις 24/12/11 έως τις 5/1/12.

·

Νέο τμήμα αρχαρίων ξεκινά στα μέσα Ιανουαρίου 2012, κάθε Τρίτη, 18:30-21:30. Όσοι ενδιαφέρεστε παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με το γραφείο μας από την Πέμπτη 5/1/12 έως και την Τετάρτη 11/1/12.

·

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων HSK του Οκτωβρίου 2011 αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο, στην ιστοσελίδα: www.chinesetesting.cn. Ο Σύνδεσμος Ελλάδας-Κίνας συγχαίρει όλους τους επιτυχόντες μαθητές του και όλους τους επιτυχόντες μαθητές των φροντιστηρίων και τους κατ’ οίκον, της Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Κρήτης, Αιγίου, Πάτρας, Λάρισας, Κατερίνης, και Ξάνθης. Ιδιαιτέρως, συγχαίρουμε τον μαθητή του Συνδέσμου μας κον Ζαχαρία Καμπάνη για την επιτυχία του στο, κατά τεκμήριο δύσκολο, επίπεδο 5!

·

Οι επόμενες εξετάσεις HSK (σε όλα τα επίπεδα) θα διεξαχθούν στις 19 Μαϊου 2012, αντί του Απριλίου, λόγω της εορτής του Πάσχα. Επίσης, στις 26 Μαϊου 2012 θα πραγματοποιήσουμε εξετάσεις για το YCT (Youth Chinese Test), που απευθύνεται σε μικρά παιδιά.

·

Ξεκινά γκρουπ για τα levels 5 & 6, (αρχή 5ου βιβλίου) τον Νοέμβριο. Όσοι ενδιαφερόσαστε, παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή το συντομότερο!

·

Οι εξετάσεις HSK στις 22/10/11 περατώθηκαν με επιτυχία και αριθμό-ρεκόρ συμμετοχής 300 υποψηφίων. Χαιρετισμούς στους μαθητές απηύθυναν ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κος Ανδρέας Ποταμιάνος και ο Β΄ Αντιπρόεδρος κος Ελ. Κόντος το πρωί, και η μορφωτική ακόλουθος της Πρεσβείας της Κίνας κα Chen Xiao και η Α΄ Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου κα Αμαλία Ματιάτου, το απόγευμα. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν περί το τέλος του Νοεμβρίου 2011, στο site chinese testing.

·

Σας ενημερώνουμε ότι ο Σύνδεσμος Ελλάδας-Κίνας θα διενεργήσει τις επόμενες εξετάσεις HSK, σε όλα τα επίπεδα, στις αρχές Απριλίου 2012.

·

Οι φετεινές εξετάσεις HSK θα γίνουν στην Νομική Αθηνών, στην είσοδο του Οικονομικού Τμήματος, στον πεζόδρομο της Μασσαλίας. Υπενθυμίζουμε στους υποψήφιους ότι η ώρα προσέλευσης για τα επίπεδα 1, 3 και 5 είναι 08.30, και για τα επίπεδα 2, 4 και 6 στις 13.00. Θα πρέπει να έχουν μαζί τους την ταυτότητα ή το διαβατήριό τους και δύο μολύβια -απαγορεύεται το στυλό-, γόμα και ξύστρα. Ο Σύνδεσμος Ελλάδας-Κίνας εύχεται Καλή Επιτυχία σε όλους τους εξεταζομένους.

·

Επέστρεψαν από την Κίνα με τις καλύτερες εντυπώσεις οι δύο αποστολές μαθητών που, ο Σύνδεσμος Ελλάδας-Κίνας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο B.C.L.U του Πεκίνου, τους είχε χορηγήσει υποτροφίες. Η πρώτη αποστολή, αποτελούμενη από επτά παιδιά, από διάφορα μέρη της Ελλάδας, ηλικίας 15-22 ετών, έμεινε επί δεκαήμερο σε camp στο Πεκίνο και μετείχε σε μαθήματα Κινεζικών, πολιτιστικές εκδηλώσεις, καθώς και εκδρομές σε αξιοθέατα του Πεκίνου. Η δεύτερη αποστολή, που αποτελείτο από πέντε ενήλικες μαθητές από όλη την Ελλάδα, έμεινε τέσσερεις εβδομάδες σε δύο Πανεπιστήμια της Κίνας, κάνοντας καθημερινά τετράωρα μαθήματα Κινεζικής γλώσσας και μετέχοντας σε πολιτιστικές εκδηλώσεις και εκδρομές. ‘Ολοι οι μαθητές δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την μοναδική εμπειρία που έζησαν και ευχαρίστησαν τον Σύνδεσμο για την εξαιρετική ευκαιρία που τους προσέφερε.

·

Σας ενημερώνουμε ότι οι εξετάσεις HSK του Οκτωβρίου 2011 θα διεξαχθούν το Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2011. Θα ακολουθήσει ανακοίνωση για τον τόπο και τις ώρες διεξαγωγής των εξετάσεων. Αιτήσεις για όλα τα levels κατατίθενται στο γραφείο του Συνδέσμου μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου.

·

Το γραφείο του Συνδέσμου Ελλάδας-Κίνας θα παραμείνει κλειστό από 1/8/11 μέχρι 31/8/11. Από την 1η Σεπτεμβρίου θα αρχίσουν οι εγγραφές σε όλα τα τμήματα (αρχαρίων – προχωρημένων, ενηλίκων – παιδιών) σεμιναρίων Κινεζικής γλώσσας για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012. Ευχόμαστε καλό καλοκαίρι!!

·

Οι επόμενες εξετάσεις HSK, σε όλα τα επίπεδα, θα διεξαχθούν στις 23 Οκτωβρίου 2011. Ενημερώνουμε οτι οι αιτήσεις πρέπει υποβληθούν μέχρι και την 12η Σεπτεμβρίου 2011.

·

Ο Σύνδεσμος Ελλάδας-Κίνας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Hanban του Πεκίνου έστειλε 5 μαθητές, κατόχους διπλωμάτων HSK 3-5, με υποτροφία, σε γνωστά Πανεπιστήμια της Κίνας, για παρακολούθηση μαθημάτων Κινεζικής γλώσσας, για 4 εβδομάδες. Πιστεύουμε ότι η εμπειρία που θα αποκομίσουν οι υπότροφοι μαθητές θα είναι σημαντική και ελπίζουμε να συνεχιστούν τα αξιόλογα Πανεπιστημιακά προγράμματα, ώστε να δοθεί αυτή η μοναδική ευκαιρία και σε άλλους μαθητές.

·

Επίσης, ο Σύνδεσμος Ελλάδας-Κίνας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Hanban του Πεκίνου θα στείλει και φέτος 7 παιδιά, ηλικίας 14-21 ετών, σε 10ήμερο camp στο Πεκίνο, από 31/7/11 μέχρι 10/8/11. Τα παιδιά θα συνοδεύσει Κινέζα καθηγήτρια του Συνδέσμου. Ευχόμαστε καλή διαμονή.

·

Τα αποτελέσματα του YCT (Youth Chinese Test) που διοργανώσαμε τον Μάιο 2011 αναρτήθηκαν στο site Chinese Testing. Συγχαρητήρια σε όλους τους μικρούς μαθητές που πέρασαν τα levels 1 και 2.

·

Βγήκαν και τα αποτελέσματα του 3ου και 4ου επιπέδου των εξετάσεων HSK της 9ης Απριλίου. Συγχαρητήρια στους μαθητές που επέτυχαν!