Άφιξη της πρώτης παγκόσμιας κρουαζιέρας Κινέζων τουριστών, από την Κίνα στον Πειραιά

Η κα Έλενα Κουντουρά παρέθεσε γεύμα στον πρέσβυ της Κίνας στην Ελλάδα και σε εκπροσώπους κινεζικών ΜΜΕ, με αφορμή την άφιξη στον Πειραιά του Costa Atlantica, που πραγματοποιεί την πρώτη παγκόσμια κινεζική κρουαζιέρα. Τουλάχιστον 1.000 Κινέζοι τουρίστες θα επισκεφθούν τρεις συνολικά προορισμούς (Ηράκλειο, Πειραιάς, Σαντορίνη).

gree

Η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά παρέθεσε γεύμα στο εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης, προς τιμήν του πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα κ. Zou Xiaoli, εκπροσώπων κορυφαίων κινεζικών ΜΜΕ και μελών του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου Costa Atlantica”, με αφορμή την άφιξη στον Πειραιά της πρώτης παγκόσμιας κρουαζιέρας κινέζων τουριστών με αφετηρία την Κίνα.

Η κα Κουντουρά δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής: “Είναι ένα μεγάλο και ωραίο ταξίδι που θα διαρκέσει 86 ημέρες σε 18 κράτη και 28 συνολικά προορισμούς, η Ελλάδα κατέχει κεντρική θέση και αποτελεί τη μόνη ευρωπαϊκή χώρα στην οποία τουλάχιστον 1.000 Κινέζοι τουρίστες θα επισκεφθούν τρεις συνολικά προορισμούς (Ηράκλειο, Πειραιάς, Σαντορίνη). Εντυπωσιάστηκαν από την πατρίδα μας με τον ωραίο καιρό και τα όμορφα νησιά μας. Μας είπαν ότι αγαπούν πολύ την Ελλάδα γνωρίζουν τον πολιτισμό μας και την ιστορία μας.

Στόχος μας είναι να ανοίξουμε τη κινεζική τουριστική αγορά και η κυβέρνηση με το Υπουργείο Τουρισμού έχει ξεκινήσει ήδη τις επαφές προκειμένου να προσελκύσουμε περισσότερους κινέζους τουρίστες, επενδύσεις, να αναπτύξουμε το εξαγωγικό μας εμπόριο και να διερευνούμε τη συνεργασία στο πολιτιστικό επίπεδο. Οι Κινέζοι ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο, νομίζω ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει κορυφαίος προορισμός και να ικανοποιήσει ακόμη και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη”.