ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΟΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ 2015

Παρουσία πλέον των 360 ατόμων, την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2014, ο Σύνδεσμός μας γιόρτασε την Ελληνική μαζί με την Κινεζική Πρωτοχρονιά στο ξενοδοχείο ΚΑΡΑΒΕΛ. Το 2014 για τους φίλους μας του Κινέζους είναι το «Έτος της Κατσίκας» που σύμφωνα με τον συμβολισμό σηματοδοτεί κέρδη σε όλους τους τομείς, οφέλη προερχόμενα από γενναίες πράξεις και προσπάθειες, και χαρακτηρίζεται από εξαιρετική καλλιτεχνική έκφραση και λαμπρές γιορτές.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του η Αυτού Εξοχότητα ο Πρέσβης της Λ. Δ. της Κίνας κύριος Zou Xiaoli με την σύζυγό του, όλα τα ανώτατα στελέχη της Πρεσβείας, το Διοικητικό Συμβούλιο καθώς και μέλη του Συνδέσμου μας.

Παρευρέθησαν επίσης, ο τέως Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Ι. Τραγάκης ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Α. Σαμαρά, ο τέως Υπουργός Εθνικής Άμυνας Στρατηγός ε.α. Φρ. Φραγκούλης, ο Συντονιστής Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παν. Τριγάζης, η βουλευτής του κόμματος “ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ” κ. Αντιγόνη Λυμπεράκη, ο εκπρόσωπος του Γεν. Γραμματέα του ΚΚΕ κ. Κουτσούμπα κ. Δημ. Αρβανιτάκης, ο Πρέσβης μας στο Μεξικό κ. Πέτρος Παναγιωτόπουλος, εμπορικοί και οικονομικοί εκπρόσωποι από την Πρεσβεία των ΗΠΑ, ο Σύμβουλος της Πρεσβείας της Τουρκίας κ.KalkavanBaris, εκπρόσωποι υπουργείων και κομμάτων καθώς και σημαίνοντα πρόσωπα από τον ιδιωτικό και δημόσιο βίο.

Ιδιαίτερης μνείας αξίζει η παρουσία του Ιδρυτικού Μέλους του Συνδέσμου μας (από το 1956) κ. Σταύρου Μποζνακίδη, ο οποίος παρότι υπέργηρος (104 ετών!) τιμά κάθε χρόνο την εκδήλωση με την παρουσία του.

Όπως στον περσινό εορτασμό (όπου ο Πρόεδρός μας για να τιμήσει το Κινέζικο Έτος του Αλόγου είχε φέρει έναν μεγάλο ωραίο άλογο), έτσι και φέτος ο κ. Α. Ποταμιάνος για τον εορτασμό του Κινέζικου Έτους της Κατσίκας έφερε στην εκδήλωση μια όμορφη κατσίκα, με την οποία φωτογραφήθηκαν ο Πρέσβης, ο Πρόεδρος και πολλοί εκ των παρισταμένων.

Η γιορτή ξεκίνησε με τον χαιρετισμό στα ελληνικά και κινεζικά της Α΄ Αντιπροέδρου και Συντονίστριας της εκδήλωσης κας Αμαλίας Ματιάτου. Συνεχίστηκε με την ομιλία του Προέδρου του Συνδέσμου κ. Ανδρέα Ποταμιάνου και ακολούθησε η μεστή και εγκάρδια ομιλία του Πρέσβη κ. Zou Xiaoli.

Κατά την διάρκεια του δείπνου παρουσιάστηκε πρόγραμμα το οποίο περιλάμβανε:

  • επίδειξη πολεμικών τεχνών κουνγκ-φου από τις Σχολές Evangelos Wing Chun Kung Fu Academy και τον Sifu Ευ. Βασιλάκη
  • κινέζικους χορούς από την σχολή Μαρίας Κανατσούλη
  • κινέζικη μουσική που έπαιξε σε λύρα ο μαθητής του Συνδέσμου κ. Κώστας Στεφανάκης
  • αθλητές της Πανελλήνιας Ένωσης Wushu Kung Fu του Master Δ. Αθανασίου οι οποίοι παρουσίασαν τον χορό του Λιονταριού
  • χορευτές από την Ένωση Κρητών Ν. Σμύρνης που χόρεψαν λεβέντικους Κρητικούς χορούς, και τέλος
  • η Πολιτιστική Μουσικοχορευτική Ομάδα Καστελλόριζου που χόρεψε ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς με την συνοδεία νησιώτικων τραγουδιών τα οποία ερμήνευσε η κυρία Ξενοπούλου (“το αηδόνι του Καστελλόριζου”).

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς μας, που βοήθησαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης καθώς και όσους, μέλη του Δ.Σ., ιδιώτες και εταιρείες, μας προσέφεραν δώρα για την λαχειοφόρο αγορά μας.

Παραθέτουμε link με αναφορά στην εκδήλωσή μας και την επίδειξη πολεμικών τεχνών από την Σχολή Evangelos Wing Chun Kung Fu Academy: chinesenewyear 2015

ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ 2015