Ο Σύνδεσμος υποδέχεται τον Wang Bairen που κάνει τον γύρο του κόσμου με ποδήλατο

Με λένε Wang Bairen. Γεννήθηκα στις 12 Ιουλίου 1958.

Ξεκίνησα το ταξίδι του γύρου του κόσμου με ποδήλατο στη 1 Μαϊου 2009 από την Σαγκάη προς δυτική κατεύθυνση. Μπήκα στο Θιβέτ αφού πέρασα από επτά επαρχίες της Κίνας. Με την εθνική οδό έφτασα στο Νεπάλ. Στην συνέχεια πέρασα από την Ινδία, το Πακιστάν, το Ιράν και την Τουρκία. Έτσι ολοκλήρωσα την διαδρομή της Δυτικής Ασίας.Ύστερα ξόδεψα σχεδόν 4 χρόνια για να διασχίσω όλη την Αφρική. Η τελευταία μου στάση ήταν στην Αλγερία. Πήρα την Ιταλική βίζα με την βοήθεια της κινέζικης πρεσβείας και ξεκίνησα το ταξίδι μου στην Ευρώπη.

Έφτασα στην Πάτρα στις 8 Απριλίου 2014 από την Ιταλία με καράβι. Ο στόχος μου είναι να ταξιδεύσω όλο τον κόσμο με το ποδήλατο μου μέσα σε 10 χρόνια, δηλαδή να περάσω από 165 χώρες – 220,000 χιλιόμετρα από το 2009 έως το 2019. Και να σπάσω το ρεκόρ του Guinness ενός κατοίκου του Νεπάλ.

Η ζωή μου άλλαξε εντελώς από τότε που ξεκίνησα αυτο το ταξίδι. Ειδικά μετά τις στιγμές ζωής και  θανάτου που βίωσα στην Αφρική. Έμαθα να αντιμετωπίζω πολλά διαφορετικά προβλήματα και ανέπτυξα δεξιότητες επιβίωσης σε όλες συνθήκες. Τα χρήματα και οι τίτλοι δεν είναι πια σημαντικοί για μένα. ‘Εχω μόνο ένα στόχο και αυτός είναι να τελειώσω το ταξίδι μου ασφαλής. Να διαδώσω την ευγένεια, να εξαπλώσω το αδάμαστο πνεύμα του κινεζικού λαού.Τελειώνοντας, θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους  μου έδωσαν την πολύτιμη βοήθειά τους κατά την διάρκεια της πεντάχρονης πορείας μου στο δρόμο. Χωρίς αυτούς δεν θα βρισκόμουνα εδώ.

Στην Ελλάδα τον τίμησε ο Σύνδεσμος Ελλάδας-Κίνας, το Κολλέγιο Αθηνών και οι Παράγοντες του Ομίλου North Bike που συνόδευσε τον κ.Wang Bairen με ποδήλατο μέχρι το Κολλέγιο Αθηνών.

Στην σημερινή τελετή απενεμήθησαν κύπελλα από τον Σύνδεσμο Ελλάδας-Κίνας στον κ. Wang Bairen, στους Διευθυντάς του Κολλεγίου Αθηνών κ. Διονύσιο Τσελέντη και κ. Απόστολο Αθανασόπουλο καθώς επίσης και στους εκπροσώπους της North Bike κ. Δημήτριο Καπετάνιο, κ. Δημήτριο Αγγελόπουλο και κα Χριστίνα Λιοφάγου.

Τα κύπελλα συμβολίζουν το διαχρονικό επίτευγμα των ανθρώπων που άνοιξαν τον δρόμο του μεταξιού εδώ και 3000 χρόνια και συνέδεσαν τους πολιτισμούς Ελλάδας και Κίνας.

Στην τελετή παρέστησαν εκ μέρους του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος ο κ. Γεώργιος Τσάκωνας, ο κ. Κωνσταντίνος Κανόνης, ο κ. Ανδρέας Ποταμιάνος (Σ.Ε.Κ), η Μαραθωνοδρόμος Μαρία Πολύζου και πολλοί άλλοι.

Η Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελλάδας-Κίνας κα Αμαλία Ματιάτου ήταν παρούσα καθ’ όλη την διάρκεια της τελετής και συντόνισε την εκδήλωση με τον κ. Κωνσταντίνο Κανόνη.

Χάρτης Διαδρομής

Πηγή: http://www.ouliannews.com/hr/2014/04-18/85821.shtml

Σχετικές αναφορές:

–          Από τον ιστότοπο της China-Greece Times:  http://www.cgw.gr/html/cn/xlxw/7005.html

–          Από τον ιστότοπο της GBTimes: http://gbtimes.com/travel/chinese-mans-journey-around-world