Jin Hong – Γυναίκα επιχειρηματίας πραγματοποιεί την πρώτη αγορά ελληνικού ακινήτου από πλευράς Κίνας – by sportandbusiness.gr

Jin Hong - Γυναίκα επιχειρηματίας πραγματοποιεί την πρώτη αγορά ελληνικού ακινήτου από πλευράς Κίνας

Η αγορά κατοικίας στην Κάντζα από την Κινέζα Jin Hong συνιστά μια από τις πρώτες εφαρμογές του νόμου 4146/2013 για χορήγηση άδειας παραμονής σε υπηκόους τρίτων χωρών, εφόσον αποκτούν ακίνητο αξίας ίσης ή μεγαλύτερης των 250 χιλιάδων ευρώ στην Ελλάδα.

Η μεταβίβαση συμβολαιοποιήθηκε στις 8 Αυγούστου και αφορά διώροφη μεζονέτα, με τίμημα στις 252 χιλιάδες ευρώ (160,2 χιλιάδες ευρώ η αντικειμενική αξία του ακινήτου).

Πωλητής της κατοικίας είναι η εταιρεία ανάπτυξης και επένδυσης σε ακίνητα, BuildUp, και αγοραστής η κινεζικής υπηκοότητας επιχειρηματίας Jin Hong από το Πεκίνο. Η Hong δραστηριοποιείται στο real estate και η απόκτηση άδειας παραμονής, μέσω της αγοράς του συγκεκριμένου ακινήτου, εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε νέες τοποθετήσεις από την ίδια στην ελληνική αγορά.

Προς στιγμήν, η κα Hong θα καταθέσει αίτηση για την έκδοση τριών αδειών παραμονής για την ίδια και συγγενικά της πρόσωπα.

Η πώληση έρχεται ως συνέχεια της αποκλειστικής συνεργασίας που είχε συνάψει, τέλη άνοιξης-αρχές καλοκαιριού, η BuildUp με την κινέζικη CSDH για την προώθηση ελληνικών ακινήτων σε Κινέζους επενδυτές.

Υπενθυμίζεται ότι, στις 26 Ιουλίου, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότης Μηταράκης είχε συναντηθεί με τον Αντιπρόεδρο της Maslink Group και Πρόεδρο της Maslink Europe,  Li Hao.  Ο Κινέζος επιχειρηματίας είχε κάνει από τότε γνωστό το εδιαφέρον συμπατριωτών του για το real estate της Ελλάδας.

Το τέλμα της εγχώριας ζήτησης για ακίνητα οδηγεί εκ των πραγμάτων τους κατασκευαστές και διαχειριστές σε μια πιο εξωστρεφή αντίληψη και, όσον αφορά την περίπτωση της Κίνας, κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει ότι ο πλούτος των νοικοκυριών υπετριπλασιάστηκε από το 2000 έως σήμερα…