ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΟΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ 2016

Παρουσία περί των 400 ατόμων, την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016, ο Σύνδεσμός μας γιόρτασε την Ελληνική μαζί με την Κινεζική Πρωτοχρονιά στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ. Το 2016 για τους φίλους μας του Κινέζους είναι το «Έτος του Πιθήκου» που συμβολίζει την εξυπνάδα, την γρηγοράδα, την σοφία, την ευτυχία και την καλή τύχη.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του η Αυτού Εξοχότητα ο Πρέσβης της Λ. Δ. της Κίνας κύριος Zou Xiaoli με την σύζυγό του, όλα τα ανώτατα στελέχη της Πρεσβείας, το Διοικητικό Συμβούλιο καθώς και μέλη του Συνδέσμου μας.

Παρευρέθησαν επίσης η Γ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου, ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Π. Κουρουμπλής, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θ. Δρίτσας, ο Υπουργός Επικρατείας κ. Αλ. Φλαμπουράρης, εκπρόσωποι κομμάτων, υψηλόβαθμοι των Ενόπλων Δυνάμεων, αξιωματούχοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σημαίνουσες προσωπικότητες του επιχειρηματικού και εμπορικού κόσμου, κ.ά.

Τον εναρκτήριο χαιρετισμό στα ελληνικά και κινεζικά της Α΄ Αντιπροέδρου και Συντονίστριας της εκδήλωσης κας Αμαλίας Ματιάτου ακολούθησε η ομιλία του Προέδρου του Συνδέσμου κ. Ανδρέα Ποταμιάνου και η μεστή και εγκάρδια ομιλία του Πρέσβη κ. Zou Xiaoli.

Η γιορτή ξεκίνησε με την εντυπωσιακή Φιλαρμονική της Πολεμικής Αεροπορίας με διευθυντή τον Αρχιμουσικό Σμηναγό κ. Αλ. Λιτσαρδόπουλο και την υψίφωνο κα Μ. Κυριακοπούλου.

Κατά την διάρκεια του δείπνου παρουσιάστηκε πρόγραμμα το οποίο περιλάμβανε:

  • κινεζικούς χορούς από κορίτσια της Πρεβείας της Κίνας
  • επίδειξη πολεμικών τεχνών κουνγκ-φου από τις Σχολές Evangelos Wing Chun Kung Fu Academy και τον Sifu Ευ. Βασιλάκη
  • αθλητές της Πανελλήνιας Ένωσης Wushu Kung Fu του Master Δ. Αθανασίου οι οποίοι παρουσίασαν τον χορό του Δράκου
  • κινέζικους χορούς από την σχολή Μαρίας Κανατσούλη
  • χορευτές από την Ένωση Κρητών Ν. Σμύρνης που χόρεψαν λεβέντικους Κρητικούς χορούς, και τέλος
  • παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς από το τον Χορευτικό Όμιλο Καρδίτσας “Το Σεργιάνι”

Την εκδήλωση κάλυψαν ο τηλεοπτικός σταθμός Mega Channel καθώς και 2 κινεζικά κανάλια.

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς μας, που βοήθησαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης καθώς και όσους, μέλη του Δ.Σ., ιδιώτες και εταιρείες, μας προσέφεραν δώρα για την λαχειοφόρο αγορά μας.