Η κορυφαία Κινέζα μουσικός Guzheng, για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

Soud of Silk Chang Jing Guzheng Concert

Ο ήχος του μεταξιού

Η κορυφαία Κινέζα μουσικός Guzheng, για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

 

Στον δρόμο του μεταξιού η Chang Jing, βιρτουόζα του Guzheng και μία από τις μεγαλύτερες συνθέτριες της Κίνας μαζί με τον ταλαντούχο Zhang Di, μουσικό Xiao (κινέζικο φλάουτο), επισκέπτονται την Ελλάδα για την πρεμιέρα της μουσικής παράστασής τους στο “Τριανόν”, τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου.

 

To Guzheng, ή όπως είναι ευρύτερα γνωστό το Κινέζικο σαντούρι, είναι ένα αρχαίο έγχορδο μουσικό όργανο του οποίου τα ίχνη χάνονται σε βάθος τριών χιλιάδων χρόνων. Κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο, δέκα λεπτά αφιερώθηκαν στην μαγευτική μελωδία του οργάνου από τα χέρια της σολίστ Chang Jing ενώ το 2013, το CCTV Spring Festival Gala, με ετήσια προσέλευση που ξεπερνάει τον αριθμό των 700εκ. ανθρώπων, κάλεσε την Chang Jing να παίξει μαζί με τον Έλληνα μουσικό Yanni. Ακόμη, η μαγική της παρουσία σε συνδυασμό με το σπάνιο τραγούδι αλλά και με την ερμηνεία κλασικών Κινέζικων ποιημάτων, την κατέστησαν Βασιλική Δασκάλα της Πριγκίπισσας της Ταϊλάνδης.

Στην συναυλία «Ο ήχος του μεταξιού», η Chang Jing και ο Zhang Di θα οδηγήσουν το κοινό σε έναν κόσμο γεμάτο ήχους μέσα από τα κομμάτια και τους αυτοσχεδιασμούς τους. Ακόμα, το Ελληνικό συγκρότημα αρχαίας Ελληνικής λύρας, Lyre‘n’Rhapsody, θα αυτοσχεδιάσει μαζί με τους Κινέζους μουσικούς και από κοινού θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν έναν μοναδικό μουσικό δίσκο ο οποίος θα κυκλοφορήσει και στις δύο χώρες.

 

Αυτή η ξεχωριστή συναυλία θα σας προσφέρει μια νέα αίσθηση της Κινέζικης μουσικής αλλά και ένα ταξίδι φαντασίας στην αρχαία χώρα του μεταξιού με τις εξαιρετικές μελωδίες της.

 

Η συναυλία στην Αθήνα διοργανώνεται από το Meet Culture (www.meetculture.com) και το Τριανόν (www.trianon.gr/).

 

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις τηλεφωνήστεστο 210 8215469.

 

Spongsors