ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

1. A) ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Παρακολούθηση Σεμιναρίων Εκμάθησης της Κινεζικής Γλώσσας απο έμπειρους καθηγητές του Πανεπιστημίου του Πεκίνου και της Σαγκάης. Τα μαθήματα παρέχονται με σύγχρονα μέσα εκπαιδευτικής υποστήριξης. Λειτουργούν κανονικά τμήματα για όλα τα επίπεδα σπουδών, βασικής, μέσης και ανωτέρας εκπαίδευσης, καθώς και εντατικά μαθήματα. Επίσης, προσφέρονται υποτροφίες στους φοιτητές για το Πανεπιστήμια της Κίνας. Οι εγγραφές αρχίζουν τον Σεπτέμβριο και τα μαθήματα διαρκούν απο τον Οκτώβριο έως το τέλος Μαΐου.

B) ΠΑΡΟΧΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΣ HSK

Το 2005 ο Σύνδεσμος υπέγραψε μνημόνιο με το Υπουργείο Παιδείας της Κίνας και τον Εθνικό Οργανισμό Διδασκαλίας της Κινέζικης Ξένης Γλώσσας (NOCFL) και εξουσιοδοτήθηκε ως υπεύθυνος για την διεξαγωγή των Εξετάσεων Απόκτησης Διπλώματος Σπουδών (Chinese Proficiency Test Hanyu Shuiping Kaoshi Test) HSK για την πιστοποίηση και επάρκεια της Κινεζικής γλώσσας.

2. ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Υπάρχει συνεργασία με κυβερνητικούς και κοινωνικούς φορείς, καθώς και πνευματικά ιδρύματα για ένα συνεχή πολιτιστικό διάλογο μεταξύ των δύο χωρών, που αφορά στις επιστήμες, τις τέχνες και τα γράμματα. Διοργανώνονται ημερίδες, συνέδρια, εκθέσεις και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, απο τον ίδιο τον Σύνδεσμο, όσο και σε συνεργασία με άλλους φορείς, στις οποίες μετέχουν τα μέλη μας.

3· ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Με την πραγματοποίηση επιμορφωτικών εκδρομικών επισκέψεων στην Κίνα και στην χώρα μας για τα μέλη και τους φίλους, καθώς και για επιχειρηματίες που συνάπτουν οικονομικές συνεργασίες και φοιτητές που παρακολουθούν μαθήματα εκμάθησης της Κινεζικής γλώσσας στο Πανεπιστήμιο Γλωσσών του Πεκίνου.

4· ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

Αφορούν υπογραφές μνημονίων και οικονομικών συμφωνιών με υψηλόβαθμους κυβερνητικούς παράγοντες και απλούς επιχειρηματίες για ανάπτυξη εμπορικών, ναυτιλιακών και οικονομικών εργασιών με την Κίνα. Υπάρχει στενή συνεργασία για ανταλλαγές απόψεων με το ΕλληνοΚινεζικό Επιμελητήριο για την διοργάνωση διεθνών συνεδρίων και συνεχής ενημέρωση μέσω εκδιδομένων πληροφοριακών δελτίων.

Επίσης ο Συνδεσμος έχει συνεργασία με Κινέζους οικονομικούς παράγοντες που ευρίσκονται στην χώρα μας. Συμμετέχει σε εκθέσεις εμπορικών, βιομηχανικών και ναυτιλιακών προϊόντων και βοηθά στην προώθηση εμπορικών εξαγωγών της χώρας μας. Πραγματοποιούνται πολιτιστικές δραστηριότητες όπως ομιλίες και διαπολιτισμικές συναντήσεις.

5· ΕΚΔΟΣΗ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΕΛΛΗΝΟΚΙΝΕΖΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ»

Περιέχει πλούσια ύλη και φωτογραφικό υλικό με θεματολογία που αφορά τις δραστηριότητες του Συνδέσμου, καθώς και θέματα επιστημονικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος των δύο χωρών.

Υπάρχει συνεχής ενημέρωση απο την Κινεζική Πρεσβεία στην Αθήνα, μέσω συναντήσεων και παροχής έντυπου και ηλεκτρονικού πολιτιστικού υλικού. Επίσης με την Κινέζικη εφημερίδα Europe Weekly, που εκδίδεται στην χώρα μας υπάρχει στενή συνεργασία. Προβάλλει τις δραστηριότητες του Συνδέσμου και διανέμεται δωρεάν στους φοιτητές μας.

Γίνεται προβολή του έργου του Συνδέσμου στα ΜΜΕ. Τα περιοδικά μας αποστέλλονται σε κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς, καθώς και σε πνευματικά ιδρύματα της χώρας μας και της Κίνας.

6· ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

Περιέχει πλήθος σπάνιων βιβλίων που αναφέρονται στην Κίνα, που πολλές φορές γίνονται αντικείμενο μελέτης ειδικών ερευνητών. Είναι δανειστική για τα μέλη του Συνδέσμου και τους φοιτητές.